Mădălina Ionescu

Beauty Tips

Ce ar trebui să știi înainte să recurgi la un peeling chimic medical

_

Dacă te tentează efectuarea unei astfel de proceduri, venim în întâmpinarea ta cu o listă de detalii must-know.

Ce este un peeling chimic medical?

_

„Peelingul chimic medical este un tratament nechirurgical complex, constând într-o exfoliere controlată la nivelul pielii. Se descuamează și se regenerează tegumentul din straturile profunde și se obține un aspect întinerit al pielii, cu imperfecțiuni atenuate”, explică Iancu Murad, medic chirurg estetician.

Când se recomandă?

_

Peelingurile sunt, de cele mai multe ori, efectuate în timpul lunilor de iarnă. De ce? Pentru că pielea nu este expusă imediat la soare, riscând astfel să se hiperpigmenteze.

De câte tipuri este?

_

„Există 3 feluri de peeling chimic: ușor, mediu și adânc. Profunzimea până la care se efectuează tratamentul se stabilește de către medicul specialist în funcție de tipul și de adâncimea ridurilor, cicatricilor sau a petelor”, continuă medicul.

Care este cel potrivit pentru tipul tău de piele?

Ten fără prea multe imperfecțiuni? ___

Varianta chimică superficială este cea mai bună alegere. „În cazul acestei proceduri se foloseste acidul glicolic sau TCA (acid tri-clor-acetic) în concentrație scăzută. Tratamentul durează câteva minute, se face fără anestezie și nu este dureros, prezentând doar un mic disconfort. Timpul de recuperare este foarte scurt și se pot observa rezultatele după 5-6 zile”, precizează Iancu Morad.

Microriduri, cearcăne, pigmentare a pielii? ___

Pentru corectarea unor astfel de semne, peelingul chimic intermediar va fi recomandarea medicului. „Este folosit TCA în concentratie medie sau fenol dar într-o concentrație scăzută. Se face fără anestezie, iar în urma aplicării apare o senzație de usturime moderată/arsură de câteva minute. Timpul de recuperare este de până la 14 zile. Rezultatele se mențin circa un an”, explică Iancu Morad.

Ten matur sau cu cicatrici adânci? ___

În astfel de cazuri se recurge la un peeling chimic adânc. „Tratamentul este recomandat pacienților cu cicatrici foarte adânci sau celor cu vârsta de peste 55 de ani, la care rezultatul va fi similar unui lifting facial nechirurgical. Procedura durează circa 30 de minute. Pacientul rămâne internat 24 de ore, iar timpul de recuperare este de aproximativ două săptămâni. Rezultatele sunt spectaculoase: petele, ridurile și cicatricile dispar complet”, conchide medicul.

De ce alte beneficii te mai poți bucura?

_

În funcție de tipul de intervenție, rezultatele pot varia de la minimizarea ridurilor, a porilor sau a aspectului cearcănelor și până la diminuarea cicatricilor adânci post-acnee sau accidentale ori uniformizarea cromatică a epidermei.

La ce prețuri să te aștepți?

_

Evident, acestea variază în funcție de tipul de procedură de care ai nevoie. La o clinică de specialitate, o variantă intermediară poate ajunge până la 250 de euro, în timp ce un peeling adânc îți poate scoate din buzunar până la 3.000 de euro.

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.