Andreea Grecu

Beauty Dilemma

Calea spre sprâncene perfecte în izolare este pavată cu... moderație

_

Am așteptat, am sperat, am oftat și ne-am domolit de atâtea ori pornirea de a lua penseta și problema în propriile mâini. Dar toate acele fire răzlețe crescute peste tot în jurul sprâncenelor sunt prea mult de suportat pentru perfecționista din noi, măcinată și de incertitudinea momentului când se va putea lăsa din nou pe mâna unui specialist.

_

Simțim că momentul în care vom claca este aproape, așa că pentru a înnăbuși riscul de a da năvală necontrolat cu penseta în sprâncene și a regreta amarnic ulterior, am cerut ghidaj de la un expert pentru ca acel moment să ne prindă (atât cât se poate de) pregătite.

Claudia Niță este iBrow Artist de 8 ani și trainer în cadrul noului său proiect, iBrowLifting, unde își învață cursantele totul despre pensat, vopsit, stilizat sau laminarea sprâncenelor. Astăzi vom încerca să fim noi cursantele ei.


Așadar... ce trebuie să știm înainte să ne apucăm singure de îngrijirea sprâncenelor?

I I I I I

_

„Este foarte important în această perioadă să rezistăm cât mai mult fără să smulgem niciun fir de păr”, recomandă expertul. Dacă însă nu rezistăm, moderația este cheia: „Există însă multe persoane pe care le pensez chiar și la două săptămâni, iar recomandarea mea este să curețe doar zona dintre sprâncene și, dacă există, firele de păr crescute aproape de pleoapa mobilă.”

Cum facem asta fără să riscăm să ruinăm forma construită de brow artistul nostru?

I I I I I

_

Înainte de toate, există o măsură de siguranță pe care o puteți lua: „cu un creion dermatograf alb puteți crea forma sprâncenei de jur împrejur - precum o carcasă - și apoi să pensați doar ce iese în afara ei.”

____________

Sfat important: stați departe de oglinzile care măresc. Puteți pierde imaginea de ansamblu și șansele să smulgeți în exces sau să pierdeți simetria sunt mult mai mari. ___________



De ce instrumente avem nevoie pentru a ne apuca de treabă?

I I I I I

_

Există mai multe metode de smulgere a firelor de păr la care specialiștii apelează pentru modelarea formei sprâncenelor: penseta, ceara sau chiar ața. Însă cea mai sigură și lipsită de riscuri opțiune pentru o începătoare rămâne banala pensetă. „Penseta este mai precisă și nu riscați să smulgeți ceea ce nu doriți”, recomandă expertul, deși spune că „primul lucru pe care îl spun clientelor mele este: te rog să îți arunci penseta!”.

Ok, acum că avem încuviințarea specialistului de a ne apropia de pensetă, ne întrebăm... Ce facem mai exact cu ea?

I I I I I



_

„Eu recomand întotdeauna să se înceapă din exterior prin curățarea pufului și doar după să se intervină pe forma dorită. Penseta se poziționează întotdeauna cu vârful înspre rădăcina firului de păr. Firele se smulg întotdeauna în sensul creșterii lor și niciodată invers pentru că atunci ele doar se rup și în 2-3 zile apar din nou.”

_

Mai mult, fiecare fir de păr este conectat la un vas de sânge minuscul care îl menține sănătos și îi permite să crească înapoi atunci când părul este îndepărtat. Smulgerea împotriva direcției de creștere naturală poate provoca spargerea vasului respectiv.

____________

Aceasta poate fi explicația pentru firele de păr care nu mai cresc odată smulse, oricât de mult le-ai lăsa neatinse. ___________

Dacă la un moment dat simți că ai exagerat și că sprâncenele nu mai sunt simetrice, e momentul să lași jos penseta!

I I I I I

_

Este mai bine să te oprești acum decât să încerci să faci sprânceana corect pensată să arate precum cea greșită. Dacă ai smuls corect firele, vor crește la loc și brow artistul tău va putea salva greșeala mai ușor.

Mai multe sfaturi și inspirație primești direct pe e-mail, în fiecare marți și vineri!

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.