
10 motive pentru care
Bosch
este următorul tău serial polițist preferat



Fie că ai citit deja cărțile lui Michael Connelly și te-ai familiarizat cu protagonistul lor, fie că abia acum pășești în universul detectivului Harry Bosch, pregătește-te pentru suspans, investigații, curse contracronometru, întorsături de situație și multă umanitate.




Vorbim despre „Bosch”, serialul polițist care te va captiva încă de la primul episod. Avem cel puțin 10 argumente în cele ce urmează.
E timpul să începi ancheta!


Începem, desigur, cu omul pe care sunt ațintiți toți ochii (mai ales ai superiorilor și inamicilor): Harry Bosch sau Hieronymus Bosch, pe numele său real, polițist de modă veche în Los Angeles și veteran al războiului din Golf. Interpretat de Titus Welliver, Bosch caută să facă dreptate cu orice preț victimelor, în ciuda amenințărilor și a piedicilor care apar constant, în timp ce este bântuit de propriul trecut.
un Personaj principal foarte bine construit
1






Cum toate aspectele personajului sunt minuțios construite, numele nu avea cum să fie o excepție. Studiat de scriitor în timpul facultății, Hieronymus Bosch este numele unui pictor olandez din secolul al XV-lea, cunoscut pentru lucrările sale bogate în simboluri și detalii care descriu fapte de violență, corupție și profan.
numele
Hieronymus
Bosch are o semnificație
aparte
2


Pe lângă plot-ul principal, serialul dezvăluie un fir narativ suplimentar, sub forma unui studiu complex de personaj. Astfel, ca spectator ești purtat prin trecutul tulburat al protagonistului, prin motivațiile sale și momentele din copilărie care îi explică neliniștea, furia și compasiunea.
vei avea Numeroase ocazii să îl înțelegi mai bine pe Bosch
3


Producția TV păstrează spiritul personajului din romanele lui Connelly, fără să se îndepărteze prea mult de materialul-sursă. Da, ai citit bine, cele șapte sezoane „Bosch” sunt o adaptare a seriei de 19 bestseller-uri publicate de Michael Connely, începând din 1992. Acțiunea primului sezon se concentrează pe intriga a trei romane, „City of Bones” (2002), „The Concrete Blonde” (1994) și „Echo Park” (2006), și pe modul în care Bosch abordează rezolvarea unui caz (la fel ca în realitate, detectivul este nevoit să jongleze cu mai multe investigații simultan pe parcursul episoadelor).
serialul este aDAPTAT după 19 cărți bestseller
4



Fost jurnalist L.A. Times, scriitorul Michael Connelly nu a dus deloc lipsă de inspirație în scrierea cărților sale. La baza personajul Harry Bosch, de pildă, stă un amalgam de polițiști pe care autorul i-a cunoscut în realitate de-a lungul celor 10 ani de raportat infracțiuni în Los Angeles.
Inspirația pentru romane vine de
pe teren
5


Cine ar putea să aducă la viață personajul din cărți, întocmai cum a fost el intenționat, decât propriul său creator? Connelly este implicat în producția serialului, atât din postura de creator și producător executiv, dar și co-scenarist pentru câteva dintre episoade. P.S.: rămâi cu ochii în patru, s-ar putea să îl observi chiar pe Michael Connelly, care are și câteva apariții pasagere în serial.
Autorul seriei „Bosch” face
parte și din echipa scenariștilor
6


Dacă genul său te-a dus cu gândul la serialul senzație de la începutul anilor 2000, e pentru că „Bosch” chiar are câteva conexiuni cu el din rândul distribuției. Una dintre ele este creatorul Eric Overmyer, care a lucrat ca scenarist pentru „The Wire”. Pe de altă parte, actorul James Hector, regele drogurilor în „The Wire”, joacă rolul detectivului partener al lui Bosch, Lance Reddick este comandant al poliției în ambele producții, iar din criminal, respectiv detectiv, James Ransone și Rick Otto au devenit acum polițiști corupți.
există mai multe conexiuni cu serialul „The Wire”
7




Iar dacă tot am pomenit distribuția grozavă a serialului, așteaptă-te să ai mai multe personaje preferate. Pe lângă personajul lui James Hector, de care aminteam mai devreme, jumătatea din duo-ul dinamic Bosch-Edgar, promitem că nu le vei scăpa din vedere nici pe cealaltă parteneră de investigații a lui Bosch, Kizmin Rider, interpretată de actrița Rose Rollins, sau pe Amy Aquino, în rolul locotenentului Grace Billets.
Partenerii sunt pe măsura lui Bosch
8



Văzut prin lentila lui Harry Bosch, Los Angeles, orașul pe care îl protejează, devine un personaj în toată regula în serial, esențial pentru poveste. Undeva între cinism și speranță, departe de lumina reflectoarelor de la Hollywood, L.A. este un oraș al contrastelor, asemenea lui Bosch.
Los Angeles e un personaj în sine
9


Le vei observa din primele secunde: estetica noir, cadrele întunecate, unghiurile neașteptate, urmăririle în noapte, trecerile din prezent în trecut, toate contribuie la atmosfera serialului din care nu o să-ți dorești să evadezi prea curând.
o Cinematografie fascinantă
10



Sperăm că te-ai așezat confortabil în fața televizorului pentru că „Bosch” rulează
din 27 martie, pe AXN.
Episoade duble în fiecare luni.
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.