De Mădălina Ionescu

»

Beauty school

Știința tinereții pielii, între doi termeni ce pot crea confuzie: antirid și anti-aging

O rutină eficientă

înseamnă, printre altele, să alegi produsele de îngrijire în funcție de nevoile pielii. Dar cum îți dai seama care este pariul
câștigător atunci când în ecuație apare combaterea ridurilor?

Cea mai ușoară diferențiere se face porning de la denumiri: anti + rid = împotriva ridurilor, în timp ce anti + aging = împotriva îmbătrânirii. Altfel spus, o cremă antirid este potrivită pentru netezirea liniilor fine, hidratând intens. Pe de altă parte, o cremă anti-aging este recomandată pentru a preveni îmbătrânirea cutanată și, practic, acționează asupra tuturor semnelor sale.

Și așa ajungem la marile diferențe și anume felul în care fiecare acționează și tipul de ten căruia i se adresează.

»

Ideală după 25-30 de ani (mai devreme dacă tenul este foarte deshidratat), atunci când pielea începe să se maturizeze

Antirid

Crema antirid previne apariţia ridurilor şi le atenuează pe cele existente prin hidratarea pielii, creşterea elasticităţii și stimularea regenerării celulare. Vorbim, mai degrabă, despre cele de expresie, care pot apărea din cauza deshidratării excesive, sau despre liniile fine.

Produsele antirid conțin agenți de hidratare, vitamine, antioxidanți sau elemente ce stimulează sinteza de colagen. Formulele mai puternice se bazează și pe ingrediente decontractante (o moleculă cu un efect asemănător toxinei botulinice), cu rolul de a relaxa musculatura și a împiedica adâncirea liniilor - acestea pot fi aplicate local.

Serum antirid Capture Youth Glow Booster, Dior

479 lei

Cremă de noapte Slow Âge, Vichy

105,90 lei

»

Sub umbrela anti-aging intră o serie mai vastă de acțiuni asupra pielii, odată cu vârsta de 40-45 de ani

Anti-aging

Dacă pielea începe să-și piardă din tonus și vitalitate, dobândește un aspect flasc, cenușiu, iar ridurile și petele încep să fie tot mai accentuate, atunci este cazul să cauți o formulă cu acțiune anti-age. O astfel de compoziție restabilește și nivelul optim de umiditate din țesuturi, având și rol regenerant în același timp.

Un produs anti-aging se traduce printr-o acțiune multiplă de tratare a ridurilor. Acest lucru e posibil datorită formulei pe bază de complexe enzimatice și substanţe active ce stimulează producerea fibrelor de colagen şi a celor de elastină. Pe deasupra, are și un efect de lifting, făcând pielea mai tonică şi mai elastică.

Plantscription SPF 25 Power Anti-Aging Cream, Origins

314 lei (în Sephora)

Serum Smart™ Custom-Repair, Clinique

435 lei (în Sephora)

Pentru că prevenirea este cheia, nu uita că cea mai bună armă împotriva îmbătrânirii cutanate rămâne crema
cu
protecție
solară.

See more

Ai grijă și de mâini, mai ales acum, în sezonul rece. Noi ți-am pregățit o compilație cu formule reparatoare și hidratante, ideale pentru pielea aspră și uscată.