
De Mădălina Ionescu
Ași în mânecă pentru bucle uniforme
BEAUTY GUIDE
E anul în care am decis să-mi mai port părul (și) în textura lui naturală. Ondulat adică. Partea bună e că i-am oferit o pauză binemeritată de la placă sau de la peria de întins, deci de la agresiuni termice. Partea mai puțin bună? Că, fiind totuși ceva nou în viața mea, nu am prea știut cum să abordez problemele aferente.
Care probleme, te întrebi? Cel mai mare coșmar a fost disciplinarea. La care aș adăuga și uscăciunea veșnică. Ah, să nu uit de aspectul mat. Ei bine, luptele astea cu șuvițele au avut același deznodământ: să le prind în coc de balerină și să îmi spun că o să le dau eu de cap data viitoare. Nu mi-a ieșit. Relația cu părul creț e complicată și... încurcată, mi-e cât se poate de clar.
Am ajuns la câteva concluzii cu ocazia asta:
- deși tinde să fie mai gros și mai rigid, părul creț nu este mai puternic, structura lui moleculară îl face chiar mai fragil
- este extrem de predispus la rupere pentru că, ai ghicit, se încurcă aproape imediat
- cu tendința de uscare, absoarbe atât de multă cantitate de ulei
- este chiar dificil de netezit, în special dimineața, după somn

Din fericire, sfaturile de îngrijire, tundere și colorare primite de la Mădălina Nițu, stilist Wella Professionals, au simplificat semnificativ procesul meu de coafare. Le las aici, poate îți sunt și ție de ajutor.
1. ÎNGRIJIREA
Un pieptene cu dinți largi în loc de perie este mai util pentru separarea buclelor, pentru că previne ruperea. Ideal de folosit pe părul umed. Apoi, din rutina de haircare nu trebuie să lipsească un balsam delicat, care să păstreze uleiurile naturale. Nici uleiul hidratant aplicat cu generozitate și dublat de o formulă modelatoare. Acestea ar fi primele recomandări.
„Majoritatea persoanelor sunt de părere că utilizarea balsamului de păr poate afecta forma buclelor. Ba dimpotrivă, efectul este total invers. Lipsa acestui produs de îngrijire din rutina ta zilnică sau folosirea sa în cantități insuficiente poate să facă onduleurile mai puțin lucioase, fără a mai avea acea formă bine definită”, avertizează Mădălina.
Iată ce spune stilista și cu privire la aspectul dezordonat cu care m-am confruntat atâtea dimineți la rând: „Dacă părul arată de nestăpânit când te trezești, încearcă să dormi pe o față de pernă de mătase. Suprafața moale împiedică agățarea și ruperea firelor și, în plus, ajută la reținerea umidității.”
https://www.sephora.ro/p/curl%C2%A0charismamc---sampon-hidratant-cu-aminoacizi-de-orez-avocado-609765.html
Șampon hidratant Curl CharismaMC, Briogeo


Colecția EIMI Nutricurls, Wella Professionals
https://www.xpertbeauty.ro/crema-de-par-maria-nila-style-finish-curlicue-cream-100ml?gclid=CjwKCAjw3K2XBhAzEiwAmmgrAtDMaKutoMHEp9Pq3hzO_SREfbavtVcPEur-oSVW_nk_p6ZUutHDshoCq2AQAvD_BwE
Cremă pentru definirea buclelor Curlicue Style&Finish, Maria Nila

2. TUNSOAREA
Important de știut înainte vizita la salon: nu există o abordare universală a tunsorii. „În funcție de strângerea buclei, părul poate crește câțiva centimetri când este uscat, așa că trebuie să se acorde atenție lungimii. Din acest motiv, unii stiliști preferă să-l tundă uscat, ca să vadă lungimea, dar și modul în care cade fiecare buclă în mod natural. Alții preferă să-l tundă ușor umed, arătând mai clar modelul natural al buclei”, punctează stilista Wella.
Cum acest tip de păr tinde să fie mai uscat, tunderea sa regulată este o necesitate pentru a menține vârfurile în stare bună. „Este recomandată la fiecare 6-8 săptămâni pentru a evita despicarea vârfurilor și musai urmată de aplicarea unui ulei sau a unui produs leave-in pentru hidratare intensă”, mai spune experta.
3. MENȚINEREA CULORII
Ceva ce-am trăit pe șuvițele mele: culoarea poate căpăta un aspect mat din cauza vârfurilor uscate, în special la un acord uniform, fără accente luminoase. Aici iar trebuie să intervină îngrijirea specifică prin doi piloni vitali: hidratare și hrănire. Alături, desigur, de produsele de menținere și protecție a nuanței.
În cazul în care îți dorești însă o mică schimbare de look, Mădălina vine cu soluția: „O nuanță mai închisă la rădăcini cu o trecere puțin mai deschisă spre vârfuri poate ocoli aspectul plat. Unul dintre lookurile anului este Luxelights Warm Brunette, un ton de brunet cu o notă de caramel, ce lasă șuvițele să meargă într-o nuanță mai deschisă spre vârfuri. Părul creț este pânza perfectă pentru a scoate în evidență această culoare multitonală.”
https://www.profihairshop.ro/ingrijire/ingrijirea-parului/sampon/kerastase-nutritive-satin-2-sampon-nutritiv-par-foarte-uscat-250-ml-20779.html
Șampon hidratant Bain Satin 2, Kérastase Nutritive


Balsam pentru păr vopsit Invigo Color Brilliance, Wella Professionals, 46 lei
Ce am mai învățat în aventura mea: înțelegerea tipului de bucle e cheia pentru alegerea rutinei ideale. Există și un sistem care împarte onduleurile în 4 categorii, numeroate de la 1 la 4 și subclasificate cu literele A-C, în funcție de cât de strânse sunt. E super util.
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.