
De Mădălina Ionescu
»
Touching base
Sau baza care contează
Beauty treats
Sunt câteva formule de care nu ne putem despărți în veci. Și să le descoperim e ca și cum am da de apă în deșert. Așa a luat naștere această serie în care îți spun care sunt produsele care m-au impresionat (dacă nu chiar salvat).
Pe lista scurtă de azi: primerele care fac diferența dintre un machiaj rezistent și unul care... migrează.
Istoria mea cu baza de machiaj este una destul de scurtă. Nu m-am atins de ea până acum 2-3 ani, dintr-un motiv simplu. Consideram ca n-am nevoie și că mi-aș complica rutina de machiaj. Dar, pentru că există un „dar”, a fost un moment decisiv în care părerea mi s-a schimbat la 180 de grade: o nuntă la care am fost domnișoară de onoare și pentru care am ales să mă machiez singură.
Cam așa s-a înfiripat pasiunea. Dintr-o nevoie și cu un primer împrumutat de la o prietenă. Iar după ce am acordat o șansă acestui produs, m-am trezit dorindu-mi să testez tot felul de formule ca să-mi găsesc jumătatea. Amuzant acum este că nu am reușit să mă opresc la una, așa că arsenalul meu de beauty e compus din 4 baze de machiaj în prezent, pe care le tot alternez. Iar acestea sunt (drum rolls)...

1.
Cu Dior Backstage Face & Body Primer Skin-Perfecting Primer am trăit dragostea la prima aplicare. În primul rând pentru că amplifică luminozitatea naturală a tenului și estompează imperfecțiunile, conferind un efect de uniformizare. Apoi, pentru că are și o formulă light, non-uleioasă, cu proprietăți hidratante, grație glicerinei și untului de shea din compoziție. În plus, fondul de ten se contopește apoi perfect cu pielea.

2.
Deși toate review-urile bune de pe net duc la Maestro UV, eu am un alt preferat de la Armani Beauty: Silk Foundation Hydrating Primer. Fiind inspirat de textura mătăsii, este ușor satinat, deloc uleios și face fix ce-mi place mie: potențează frumusețea naturală a chipului. Să amintesc și ingredientele: unt de shea, unt de orez, glicerină și micropigmenți iluminatori. După ce-l aplic, nici nu mai simt nevoia de fond de ten, poate doar de o pudră matifiantă pe zonele care-mi dau bătăi de cap.

3.
O variantă prietenoasă cu bugetul este High-Spreadability Fluid Primer de la The Ordinary. Și nu doar cu bugetul, ci și cu tenul. Iar denumirea sa spune totul: se difuzează ușor, fix ca un produs de îngrijire, și contracarează acumularea inestetică a texturilor de make-up chiar și-n jurul ochilor. Ceea ce-l transformă într-un primer hibrid, 2-în-1. Mi-a plăcut foarte mult și textura sa foarte aerată, asemenea unui serum, și, desigur, aspectul luminos pe care îl conturează.

4.
Și pentru că și baza de machiaj pentru pleoape este dezirabilă, îți spun pe care o folosesc eu: Eyeshadow Primer Potion de la Urban Decay. Varianta Eden, cu finish mat, ideală pentru camuflarea roșeții și a altor mici imperfecțiuni. Are o textură atât de fină, încât nici nu realizezi că este nuanțată (eu uneori nu mai aplic fard, recunosc). În materie de eficacitate, îți garantez că formulele de machiaj nu vor migra pe parcursul zilei. Ah, este și vegană și lipsită de parabeni, deci un mare plus.
Pro tip
Bazele de machiaj se împart în mai multe categorii, texturi și finish-uri (matifiante, hidratante, iluminatoare, sub formă de gel, cremă sau ulei, colorate sau incolore, pentru astuparea porilor etc.) și, pentru a stabili cea mai bună opțiune, este necesar să identifici tipul tău de ten și nevoile sale.
Forever crush
Ai și tu plăcerile tale vinovate (sau nu?) în materie de machiaj, nu-i așa? Tentația mea absolută este pudra iluminatoare.
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.