Emilia Barbu

21 februarie 2019

Artiștii vizuali care (se) joacă la Visual Playground 2019

Lansarea celei mai noi ediții Visual Playground va aduce Olimpul ilustratorilor și designerilor grafici la București și tocmai ce s-a dat frâu liber la înscrieri!


Visual Playground este un balaur (super frumos, ca o pisică mare cu solzi, un pic ca în „Game of Thrones“) cu două capete: conferința și festivalul.

Explicăm.

Conferința

Pentru muritori de tot soiul, are loc între 6 și 7 aprilie 2019.

Festivalul 

Tabăra de desen, transpirație și lacrimi alături de zeii invitați.

Deci ce e?

Cu alte cuvinte,  Visual Playground este festivalul (cel mai tare) de ilustrație și design grafic aflat la cea de-a 6-a ediție și care presupune 8 zile de workshop-uri intensive, o conferință de 2 zile, 2 expoziții și o pictură murală. Un fleac la care 24 de cursanți, aleși pe sprânceană și pe portfoliu, vor participa la workshop-uri zilnice de ilustrație, design, lettering și animație susținute de artiști de renume mondial (la care vom ajunge imediat). Vor suferi dar vor fi și fericiți.

Când și unde?

Perioada 2-13 aprilie este de semnat cu roșu în calendar. Spațiul Mezanin și Expirat Halele Carol din București vor găzdui minunea.

Cine? Opt zei!

Pardon, artiști de renume internațional, care pe lângă faptul că le vor da viețile și portofoliile peste cap cursanților, se vor adresa și publicului larg și dotat cu două mâini stângi în cadrul conferințelor de pe 6 și 7 aprilie 2019. 

Mai precis, vorbim despre:




MUTI

Studio creativ din Cape Town fondat de Clinton Campbell, Miné Jonker și Brad Hodgskiss. De la ilustrație la tipografie la animație acești oameni, scuze, zei, au lucrat cu branduri ca Adobe, TIME Magazine, Google, Nike, Facebook sau Red Bull. Vor lucra și cu sufletele noastre de muritori la conferință, în cadrul prezentării sugestiv intitulate ”My mother doesn’t know what I do for a living”. 



MAGOZ

Originar din Barcelona, vine cu bagajul său conceptual și estetica sa curată taman din Suedia, dar oricum a desenat practic prin lumea largă. Apoi lumea pentru care a desenat cuprinde publicații ca The New York Times, AdWeek sau The Wall Street Journal. Și pentru că un zeu nu vine niciodată singur, Magoz a trecut înot și către insula animației unde se joacă alături de Jose Lorenzo, un alt invitat Visual Playground.

JOSE LORENZO



Acest Lorenzo Lamas al animației și al gif-urilor totale vine din Tenerife, dar locuiește în Barcelona unde de altfel și predă la Elisava Design School. Probabil că deja intuiți, dar da, și el a lucrat cu branduri precum Apple, The New Yorker, Warner Bros sau Mercedes-Benz.



Jordan Metcalf este un fel de Michael Jordan al literelor.

Născut în Africa de Sud, Jordan locuiește în Portland și face piruete și driblinguri halucinante cu fonturi și texte pe care le transformă în opere de artă. National Geographic, Nike, The New York Times, Reebok, Adobe sau The Guardian sunt doar câțiva dintre greii pentru care a înscris.



FUTURA

Un studio creativ independent fondat în Mexic de către Iván García, Futura operează în prezent cu un design care clar vine din viitor.  Nu-l ratați pe fondator la conferință, nu va face lecturi în cărți de tarot, dar am înțeles că va fi interesant oricum.

EMILIANO PONZI

Care nu are nimic de-a face cu faimoasa schemă Ponzi, ci este în schimb zeul zeilor la capitolul ilustrație. The New Yorker, The New York Times, Penguin Books, Louis Vuitton, Armani, Gucci și Ferrari sunt câteva dintre brandurile binecuvântate de atingerea sa magică. Încă ne dăm palme la gândul că vom respira același aer cu el în București.





VASJEN KATRO

Din Korcë, Albania vine salvarea graphic design-ului: 365 de zile de postere pe an din 2016 încoace servite calde în cadrul proeictului Baugasm. Care nu vine de la bau-bau ci de la Bauhaus, iar în rest credem că ați înțeles ideea.

HANDSOME FRANK

Nu este un instalator sexy ca în serialele cu Gillian Anderson, ci o super agenție care are grijă de zeii mici și mari ai ilustrației, deci cumva îi iertăm. De la Malika Favre la Jean Jullien și încă vreo 30 și ceva de copii ai frumosului, Jon Cockley și Tom Robinson i-au adunat pe toți ca pe niște pokemoni prețioși și handsome. Jon Cockley ne explica cum și de ce, la conferință.

Recapitulare

Pentru artiștii doritori de experiențe care să le dea viețile peste cap: înscrierile sunt deschise până pe 15 martie 2019, așa că fuga pe site. Pentru oamenii doritori de experiențe mai scurte dar la fel de schimbătoare de viață, coada se formează tot pe site, la secțiunea bilete. Să nu ziceți că nu v-am spus!

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.