
De Irina Munteanu
»
On our radar
7 artiste din noua generație pe care să le descoperi la DIPLOMA 2021
Pragmatice, introspective și sustenabile - așa sună explorările noului val de artiști români ale căror lucrări le poți descoperi în cadrul festivalului DIPLOMA, între 8 - 17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic.
Am scotocit printre cele 90 de lucrări selectate în ediția de anul acesta și am găsit șapte artiste pe care trebuie neapărat să le descoperi și tu!

Gabri Roșca
„Viața în punctul ei (e)lipsă” (Grafică)
Cu proiectul mixed-media „Viața în punctul ei (e)lipsă”, Gabri Roșca, absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara (Grafică), explorează tema traumei prin prisma unei serii de evenimente traumatice din viața personală. Astfel, colaje de imagini, text și alte materiale devin suporturi pentru subiecte dificile cum ar fi problemele și tulburările psihologice.



Oana Marin
„Solastalgie” (Artă & design textil)
Oana Marin este artist vizual, iar lucrul ei cu fibre textile în tehnici tradiționale reprezintă „o căutare a materiei, a tactilului, a cunoașterii, pe care trupul o poate acumula și exersa”. Realizată din in și cânepă, fibre naturale cu impact negativ redus asupra mediului, vopsite natural, cu foi de ceapă și frunze de nuc, lucrarea „Solastagie” simbolizează dorul de acasă, spațiul familiar și protecția maternă.


Octavia Chiru
„ORGANIC CHAPTER: 002 – CER ȘI PĂMÂNT” (Fashion)
De la nuanțele, formele organice și texturile din cele trei regnuri naturale (animal, vegetal și mineral), la accesoriile de prelucrare ceramică, pentru Octavia Chiru, proaspăt absolventă de master la UNArte București (Strategii de Modă și Costum), principala sursă de inspirație rămâne natura, transpusă și în piesele din colecția „ORGANIC CHAPTER 002 - CER ȘI PĂMÂNT”.


Raluca-Bianca Stoica
„Nașterea creației. Creația nașterii” (Ceramică - sticlă - metal)
Predilecția către spațiul sacru și spiritualitate a artistei absolventă a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca (Ceramică-Sticlă-Metal) nu lipsește nici din lucrarea ei de diplomă. Concepută din argilă albă șamotată, argilă roșie de Harghita, frită, sticlă reciclată și silicon, „Nașterea creației. Creația nașterii” explorează evoluția sinelui creator.



Lena Ciobanu
„Douăzeci şi patru de ore împreună (eu şi tu, mai intim decât noi)” (Foto-Video)
Combinând performance-ul, documentarismul de tip ciné-vérité, fotografia, desenul, colajul şi instalaţia, proiectul personal al artistei Lena Ciobanu se învârte în jurul ideii de intimitate, de interacţiune umană și conexiune și ilustează prin diferite medii experienţa de a trăi cu mai multe persoane, pe rând, timp de 24 de ore.


Alisa Maria Matei
„Eu și Mia, Miastenia Gravis” (Design grafic)
Alisa Matei este designer grafic și artist vizual și suferă de Miastenia Gravis, o boală cronică neuromusculară foarte rară, care se manifestă prin epuizarea severă la repetarea unei mișcări și slăbiciunea mușchilor voluntari ai corpului. Un jurnal vizual și scris, cartea Alisei parcurge evenimentele ultimilor trei ani din viața ei prin experimente vizuale care-și propun să destigmatizeze afecțiunea și trauma emoțională cauzată de aceasta.



Livia Elena Greaca
„MICROGRAFII” (Artă & design textil)
Cu instalația „MICROGRAFII”, realizată prin imprimare serigrafică, broderie manuală, manipulare a materialului textil, vopsire și piroimprimare, artista Livia Elena Greaca și-a dorit să surprindă tensiunea dintre frumusețea exterioară a formelor ilustrate (microbi, agenți patogeni, virusuri) și semnificația lor reală.

Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.