Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

De Amalia Dobre

Emma Bădulescu

ARTISTS WE LOVE

Gwen (Emma Bădulescu) studiază pictura la Universitatea Națională de Arte din București. Practica sa trece prin diferite moduri plastice de la pictură la instalație, ceramică și sculptură. Emma transformă adesea acțiunile unui personaj pe care îl creează într-o scenă absurdă și este interesată în mod curent de brutalism, sumbru, umor negru, religii, moarte, magie. 

Am stat de vorbă cu ea despre cea mai recentă expoziție, despre artiștii care-i plac acum și interesele sale din acest moment.

Despre pictură


Pictura a venit gradual spre mine. Nu a fost neapărat o ambiție de a merge spre zona asta, s-a întâmplat natural. Majoritatea ideilor mele nu puteau fi transpuse altfel, decât prin pictură.

Despre lucrări


Multe din lucrările mele se află în paradox una față de cealaltă, uneori povestesc despre un eveniment șocant petrecut in timpul unui concert de black metal, alteori pot vorbi despre o scenă cu caracter religios. 

„Luxor Obelisk”, lut, 2021


„LIFE”, cerneală pe hârtie

Despre cea mai recentă expoziție


„Floating through an endless dream” a avut loc la Galeria Posibila. Lucrările pe care le-am selectat împreună cu Sibi-Bogdan Teodorescu au fost realizate pe parcursul a mai multor ani și alcătuiesc o serie autobiografică cu referințe din filmele de groază, cum ar fi „Dracula” (1931), din basme românești și povești pentru copii, cu precădere poveștile scrise de Frații Grimm.

Am căutat să „reconstruiesc” un templu de rugăciune în interiorul unei galerii. Exact așa cum putem o observa într-o biserică ortodoxă, în pronaos, credincioșii cumpără lumânări, pe care le aprind ulterior afară după ce s-au rugat în cea de-a doua cameră, naosul.

Eu am inversat ordinea camerelor prin adăugarea celor două instalații „Lumânărar (1 și 2)”, iar în camera 2, instalații care pot fi văzute în colțuri opuse ale camerei. Icoanele au fost înlocuite prin picturi, marea lor majoritate fiind inspirate din hiturile trupei Soft Cell. Iar restul lucrărilor joacă rolul unor detalii arhitecturale, cum este primul turn care derutează de la început publicul și îl obligă să o ocolească fie prin stânga, fie prin dreapta (viața de apoi, rai-iad).

Despre interese


O mare parte din oamenii din România care nu au de a face cu sfera artei nu sunt neapărat interesați să plătească un bilet pentru a intra într-un muzeu, pentru că știu deja că se vor plictisi. Aici putem vorbi despre mulți factori, însă în principal este vorba despre educația primită, cu precădere în școlile de stat estice. Interesul meu este să schimb lucrul acesta și mi-am dat seama că o pot face prin dezvoltarea unor imagini bi sau tridimensionale, cu o tendință ușor pop, care ar putea atrage un public cât mai larg.

Ce artiști îi plac


Lewis Hammond, Jordan Wolfson, Rae Klein, Anne Imhof, Andra Ursuța, Maria Guța, Philipp Kremer, Ciprian Mureșean, Mia Middleton, Nicolas Party.

„Collect then reject”, sculptură, 2022

Ce i se pare cool acum


Orice nu are legatură cu lucrările cool vestice, repetitive, pe care le găsim de ceva timp pe Instagram, unde mulți artiști sunt foarte greu de diferențiat unul de celălalt. De când a devenit Instagramul un instrument aproape indispensabil pentru artiștii tineri, s-a creat un curent care acum a devenit clișeic, chiar dacă la începuturile sale era admirat de mulți dintre noi. 

„LIFE”, cerneală pe hârtie

Ce se află pe mood board-ul ei acum

Perioada în care mă aflu este despre liniște și ordine, ceva ce înainte nu exista. Stelvio Cipriani, Eddy Marnay, Bruno Nicolai, sunt doar câțiva dintre compozitorii cu care îmi încep ziua de lucru. Pauzele sunt dedicate spre surprinderea mea albumelor de pictură clasică. Gwen din trecut ar fi total surprinsă, dacă ar fi putut vizualiza viitorul ei, hahahaha.

„Evening walk (summer 2022)”

„Did you know that if you eat 10 kg of eggplant it’s like smoking a cigarette”, ulei pe pânză

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.