
De Andreea Grecu
Aceste serumuri cu vitamina C sunt preferatele dermatologilor
EXPERT CHOICE
Unele subiecte în skincare sunt mai complicate decât par. Uite un exemplu care necesită ceva angajament pentru a-l desluși: eficiența serumurilor cu vitamina C. Ce formă a acestui ingredient se regăsește în formulă, cât este de stabilă, în ce ambalaj se prezintă - toate aceste criterii sunt esențiale pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestui super-ingredient.
Apropo de beneficiile Vitaminei C pentru ten:
>> previne îmbătrânirea pielii, stimulând producția de colagen și elastină
>> previne și corectează problemele de pigmentare prin blocarea sintezei de melanină, oferind luminozitate tenului
>> contracarează efectele nocive ale razelor UV și ale poluării prin neutralizarea radicalilor liberi

Revenind la lucrurile complicate, cum alegem o formulă care chiar să își facă treaba?
În primul rând, trebuie să știi că există mai multe forme de vitamina C topică. Există o dată forma sa pură, cu cele mai multe studii care să îi justifice eficiența, pe care o vei regăsi sub numele de acid L-ascorbic. În ciuda beneficiilor sale vizibile, are și inconveniente: este și cea mai instabilă formă și poate fi destul de iritantă la concentrații mari pentru tenurile sensibile. Pentru a-i consolida stabilitatea și a-i potența efectele, vei vedea în multe formule asocierea cu vitamina E și cu acidul ferulic.
Din aceste motive au apărut pe piață derivații de vitamina C, mai stabili, fiind mai bine tolerați de către piele. Îi vei găsi pe etichetă sub denumirea de Magnesium Ascorbyl Phosphate (MAP), Ascorbyl Tetraisopalmitate (ATIP), Tetrahexyldecyl Ascorbate (THDA) și Ascorbyl Palmitate (cel mai des utilizat în cosmetice, dar și cel mai puțin potent).
Orientează-te spre formule cu o concentrație între 5-20%, în funcție de toleranța tenului tău, și tinde mai degrabă spre recipientele cu pompiță decât spre cele cu pipetă. Vitamina C este instabilă în contact cu oxigenul și lumina și va oxida înainte să apuci să o folosești prea mult. Este esențial, de asemenea, să o ții la frigider pentru a te bucura de efectele ei între 3 și 6 luni, altfel se va degrada în câteva săptămâni.
La final, predau ștafeta specialiștilor în alegerea acelor produse cu adevărat eficiente. Am trecut prin toate recomandările posibile de serumuri cu vitamina C, iar aceste 5 formule se regăsesc în recomandările majorității medicilor dermatologi și ai experților în skincare.

C E Ferulic, SkinCeuticals
Puncte forte: concentrația de vitamina C pură (acid L-ascorbic) și combinația de ingrediente (1% vitamina E și 0,5% acid ferulic).

C-Glow, Geek & Gorgeous
Puncte forte: varianta mai accesibilă a produsului anterior - același conținut de 15% de vitamina C pură + extra antioxidanți (acid ferulic și vitamina E), prețul foarte accesibil, prospețimea formulei (se livrează pe bază de precomandă pentru că este proaspăt preparat în loturi mici în fiecare săptămână)

C-Firma Fresh Day Serum, Drunk Elephant
Puncte forte: conținutul de 15% acid L-ascorbic, 0,5% acid ferulic si 1% vitamina E, prospețimea și stabilitatea formulei (vine sub formă de pudră și bază lichidă pentru serum pentru a putea fi amestecate la prima utilizare, iar ambalajul cu pompiță nu permite contactul cu aerul sau lumina).

C15 Super Booster,
Paula's Choice
Puncte forte: formula cu 15% vitamina C stabilizată (ascorbic acid), asociată cu aceiași antioxidantți puternici (vitamina E și acidul ferulic), recipientul este tratat pentru a oferi protecție UV formulei și este prevăzut cu un restrictor de aer, atașat de pipetă.

20% Vitamin C + E + Ferulic Acid Serum, Timeless
Puncte forte: cea mai mare concentrație de vitamina C pură (20%), combinația de antioxidanți (vitamina E și acid ferulic), ambalajul cu pompiță care susține stabilitatea formulei până la 6 luni (dacă este ținută la frigider).
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.