
Ioana Ilie
Serious Business
8 evenimente sociale la care merită să ajungi săptămâna asta #35
_
Între 24 februarie și 1 martie, vedem câteva filme documentare, donăm sânge și participăm la două workshopuri despre cum putem să devenim niște cetățene implicate activ în găsirea de soluții la problemele comunităților în care trăim.

Proiecție documentar „Nussbaum 95736” ___
Luni, 24 februarie, începând cu ora 19:30, Cinemateca Docuart vă propune spre vizionare documentarul „Nussbaum 95736”, în regia lui Csibi László.
___
În 1940, familia lui László Nussbaum se mută din Turda la Cluj, cu speranţa unei vieţi mai bune în partea de ţară sub influenţă maghiară. La scurt timp după, membrii familiei se trezesc într-un tren care îi transporta spre Auschwitz. László este singurul supravieţuitor din familia sa și astăzi vorbește despre Transilvania acelor timpuri, speranţă, iertare și supravieţuire. Accesul la proiecție este liber și se face pe bază de rezervare, aici.

Avanpremieră „colectiv” ___
Filmul „colectiv”, regizat de către Alexander Nanau va avea premiera în cinematografele din România pe 28 februarie 2020, dar avanpremiera filmului va avea loc luni, pe 24 februarie, de la ora 18:30, la Cinema Elvire Popesco, în prezența echipei de producție și a protagoniștilor.
___
„colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală. Accesul la proiecție se face pe baza achiziționării unui bilet în valoare de 20 de lei.

Workshop: Trecătorul ia atitudine ___
Marți, 25 februarie, de la ora 19:00, spațiul multidisciplinar La Firul Ierbii (Splaiul Unirii 160) găzduiește un workshop gratuit despre cum să fim cetățeni proactivi și cum putem veni în sprijinul victimei unei agresiuni de orice fel, fără să ne punem în pericol, susținut de trainerul Aron Oglesby DiBacco, profesoară la Universitatea New Hampshire din Manchester, NH, în Statele Unite ale Americii. Participare este liberă, pe baza înscrierii online.

Meet Up Greenpeace România : Shaping Participatory Democracy ___
Pe 25 februarie ne întâlnim la sediul Greenpeace România, cu organizatorii comunitari Bill Henning (Boston Center for Independent Living) și Elianne Farhat (Take Action Minnesota), lao discuție deschisă despre cum se pot organiza mai bine cetățenii pentru a realiza schimbări în comunitățile lor, fie ca vorbim despre probleme de urbanism, transport, climă sau sănatate.

Un altfel de martisor: Donare de sânge ___
În prezent, statisticile Organizației Mondiale a Sănătății plasează România în zona de avarie din punct de vedere a donatorilor voluntari. În timp ce media europeană este în jur de 36 de donatori voluntari la 1000 de locuitori, în România aceasta este sub 20.
___
În săptămâna care se va încheia cu sărbătoarea marțișorului, Centrul de Transfuzie Sanguină din București (Strada Constantin Caracaş, nr. 2, sector 1) ne invită la o nouă sesiune de donare de sânge, pe 25 februarie, între 9:00 și 12:00, ca parte din seria de evenimente organizate în cadrul campaniei de conștientizare „N-avem sânge”

Gender Talk: Corp & gen ___
Miercuri, pe 26 februarie, de la ora 19:00, Colectiva Autonomă Macaz găzduiește o nouă întâlnire cu acces liber Gender Talk, care va fi axată pe tema corpului în relație cu genul. Gender Talk este un colectiv care recunoaște diversitatea de gen și exploarează felul în care experiențele noastre sunt diferite sau similare datorită altor identități pe care le avem, incluzând orientarea sexuală, etnia, vârsta, statutul socio-economic sau (diz)abilitatea.

Teatru: Monster ___
Joi, pe 27 februarie, de la ora 19:00, are loc o nouă reprezentație a spectacolului Monster, o piesă de teatru intensă, pe un text pătrunzător, inteligent și modern al dramaturgului contemporan Duncan Macmillan, cu o temă delicată și actuală, care își propune să dezmorțească un sentiment ce există în ADN-ul nostru: empatia. Accesul la eveniment este liber, pe bază de rezervare.

Portret al artistei ca tânără influenceriță ___
Pe 29 februarie are loc premiera spectacolului „Portret al artistei ca tânără influenceriță”, care investighează dinamicile intimității, adicției și faimei pe care le trăiesc fetele și femeile pe rețelele de social media.
___
Procesul acestui spectacol a explorat spațiul de performance ca un potențial spațiu sigur - offline - pentru echipa spectacolului, formată din trei performere, tinere artiste și creatoare online din România: Ilinca Manolache (actriță), Corina Sucarov (muzician și model) și Oana Maria Zaharia, (muzician Poetrip și model). Se joacă la Centrul Național al Dansului, de la ora 19:00, iar prețul unui bilet este de 35 de lei.
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.