De Irina Munteanu

»

Dear Diary

8 caiete în care să-ți pui gândurile în ordine (indiferent de situație)

La ce te gândești?

Și cel mai important, când ți-ai luat ultima dată cinci minute să notezi ceva într-un jurnal? În tot haosul prin care navigăm de-un an încoace, poate că e timpul să ne punem gândurile în ordine!

Personal, n-am fost niciodată vreo mare fană a caietelor, jurnalelor sau agendelor pentru partea lor practică, dar asta nu înseamnă cu nu sunt mereu în căutarea celor care merită să fie colecționate. Fie că au legătură cu anumite persoane pe care le admir, fie că au un design care mă face să le țin la vedere prin casă, las aici în scris câteva favorite.

Don't Panic Notebook, Fabrik

68 lei

Uite un caiet pe care poți să-l cumperi fără grijă în cât mai multe exemplare; nu știi niciodată ce te așteaptă. Apropo, există alternative pe shop-ul Fabrik și pentru cei ușor mai stăpâni pe situație sau doar cu alte preocupări - Caietul Tehnicianului este una dintre ele.

Self-Reflection Kit, We're Not Really Strangers

100 lei

Despre proiectul „We’re Not Really Strangers” pun pariu că știai deja din toate story-urile prietenelor tale, ceea ce înseamnă că nu o să te mulțumești doar cu acest kit strălucitor de reflecții interioare și exterioare. Eu zic să nu ignori avertismentul de autocunoaștere și să treci la treabă.

Sage Journal, Open Sea Design

56 lei

Dacă jurnalele Open Sea sunt suficient de bune pentru Phoebe Bridgers, atunci puteți conta și pe mine. Iar această colecție de caiete-ierbar cu un strop de magie nu ar trebui să lipsească din geanta niciunui pasionat de plante și folclor botanic.

The Five Minute Journal, Intelligent Change

100 lei

Pentru că uneori e nevoie doar de cinci minute să scoți totul din tine. Sau aproape tot. Începe prin a-ți înfrânge teama de a scrie și alocă-ți în fiecare zi un interval scurt de introspecție. În jurnalul bestseller de la Intelligent Change găsești chiar și câteva „exerciții de încălzire”.

We should all be feminists The Desk Diary 2021

79 lei

Da, îi stă bine pe orice birou, mai ales în 2021, dar asta nu te împiedică să îl iei cu tine peste tot. Dacă ți-au plăcut scrierile feministe ale lui Chimamanda Ngozi Adichie, acum e timpul tău să așterni în scris tot ce gândești și să te faci ascultată, să fii cine vrei să fii și să-ți începi ziua cu citatele uneia dintre cele mai puternice voci contemporane.

The Little Birthday Books, Cave Things

222 lei

Această micuță carte de inspirație victoriană, încropită cu muuultă răbdare și dedicare (și) de către Nick Cave, este șansa ta să renunți odată pentru totdeauna la Facebook și să fii un prieten bun. Unul care are câte un citat de-al cântărețului pentru fiecare zi de naștere trecută în agendă.

The Recipe Journal, Moleskine

120 lei

Vine un moment când screenshoturile pe Instagram nu mai valorează mare lucru pentru tine și simți nevoia să te întorci la rădăcini. Mai mult decât un desert extraordinar la care nu am contribuit cu absolut nimic, eu, una, îmi doresc acest rețetar.

Five Year Keepsake Journal, Rifle Paper Co.

240 lei

În final, dacă simți că ai nevoie de toate cele amintite până acum, e clar că existența ta este demnă de mai mult și trebuie să-ți împarți următorii cinci ani din viață în tot atâtea volume generoase. Într-o zi, cine știe, poate chiar o să scrii o carte.

Și alte obsesii

Avem și mai multe liste cu obiecte demne de colecționat. Cum ar fi lumânările sculptate pe care știm că nu o să le aprinzi.