
Irina Munteanu
31 ianuarie 2019
7 librării independente în care vei pierde noțiunea timpului
Petrecem atât de mult timp în fața ecranelor, încât o zi sau măcar câteva ore de liniște alături de o carte bună sau o revistă sunt vitale.
Propunerea noastră: o plimbare până la una dintre cele mai frumoase librării din oraș pentru a descoperi noutăți și a reîmprospăta mintea.
Dacă plănuiești o escapadă prin Europa sau pur și simplu vrei să îți (re)descoperi comorile de acasă, am adunat 7 librării în care vei pierde noțiunea timpului și te vei alege cu experiențe pe care nu le poți pune în cuvinte.
Să pornim în lumea tiparului!
MODUL Cărturești
Academiei 20, București
Deschis de curând în București, MODUL este un nou proiect Cărturești care redesenează relația dintre librărie și oraș. Aflat la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, MODUL este noul loc de întâlnire al studenților, profesorilor, pasionaților de cultură vizuală și cititorilor.
Gândită ca o „librărie-seră” sau „librărie-plămân al orașului”, odată cu primele raze de soare, îți recomandăm să te relaxezi în grădina interioară a acesteia.
Cărturești & friends
Edgar Quinet 9, București
În noiembrie 2000 se deschidea în București prima și cea mai mică librărie Cărturești. Șapte ani mai târziu, librăria din Edgar Quinet pornea într-o nouă formulă: librăria engleză Anthony Frost Bookshop, galeria de artă Receptor și espresso barul Brewtiful Cafe.
Atmosfera caldă, selecția grozavă de titluri și ilustrații te vor face să pierzi noțiunea timpului în cel mai plăcut mod posibil.

Shakespeare & Co. - 37 rue de la Bûcherie, Paris
Emblematica librărie din centrul Parisului este o operă de artă în sine căreia trebuie să îi treci pragul ori de câte ori ai ocazia.
Deschisă în 1951, inițial sub numele „Le Mistral”, librăria a devenit imediat locul de întâlnire al cititorilor și scriitorilor anglofoni, dar și locul în care toți artiștii erau bineveniți să doarmă printre rafturile pline de cărți, pe băncuțele care odată cu lăsarea serii se transformau în paturi.
Pentru George Whitman, fondatorul librăriei Shakespeare and Company, comunitatea a fost întotdeauna importantă. De atunci, peste 30.000 de tineri artiști și scriitori au înnoptat acolo, printre care Ethan Hawke, Darren Aronfsky, Alan Sillitoe, Kate Grenville și Robert Stone, necunoscuți pe atunci.
Nu uita să îți însemnezi fiecare carte cumpărată cu faimoasa ștampilă a librăriei – „Kilometer Zero Paris”.
Do You Read Me?!
Auguststraße 28, Berlin
Dacă iubești revistele independente și te afli în Berlin, nu există un loc mai potrivit să te bucuri de magia printului decât Do You Read Me?!. Situată în inima zonei artistice a Berlinului, librăria oferă o vastă selecție de reviste din toate domeniile, cărți și alte minunății tipărite.
Shakespeare and Sons
Warschauerstrasse 74, Berlin & U Lužického semináře 91/10, Praga
Tot în Berlin vei găsi fratele mai mic al librăriei Shakespeare and Company – Shakespeare and Sons. Deschisă inițial în Praga în 2002, într-un fost bordel, librăria a fost relocală în șarmantul cartier Malá Strana, iar în 2011 s-a extins cu o a doua locație în Berlin.
Vei descoperi aici multe, multe cărți și bonus, bagels și cafea bună!
Alexandra Bookstore
Nyugati tér 7, Budapesta
Dacă ești în căutarea unei librării care să te întoarcă în cele mai strălucitoare timpuri, trebuie să te oprești la Alexandra Bookstore and Cafe din Budapesta.
Interiorul în stil Art Nouveau al librăriei și sala de bal în stil renascentist în care este găzduită cafeneaua îți vor da ocazia să descoperi orașul așa cum arăta el în urmă cu o sută de ani.
magCulture
270 St John Street, Londra
Londra sau acest rai al revistelor independente, găzduiește magazinul dedicat intitulat magCulture, unde poți descoperi peste 500 de titluri din întreaga lume.
Odată ce ajuns aici, ești încurajat să îți iei tot timpul de care ai nevoie înainte de a cumpăra ceva, iar dacă tot nu te poți decide, există varianta unui abonament trimestrial care o poate face în locul tău. Fiecare pachet trimestrial conține cinci reviste alese cu atenție și livrate ulterior la tine acasă sau la birou.

Tu unde te simți cel mai bine?
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.