
Ioana Ilie
22 ianuarie 2019
7 inițiative sociale către care merită să redirecționezi 2% din impozitul tău pe venit
Anul acesta, termenul de depunere a formularului pentru redirecționarea a 2% din impozitul tău pe venit către inițiative sociale este 15 martie 2019.
Ce reprezintă formularul 2% și cum funcționează?
Este o metodă prin care poți redirecționa 2% din impozitul pe veniturile realizate anul trecut, către un ONG. Mai exact, anunți autoritățile că dorești ca această sumă să nu mai ajungă în bugetul statului, ci să fie redirecționată automat catre o cauză în care crezi.

În primul rând trebuie să completezi formularul 230, pe care îl găsești fie pe pagina organizației, pe www.mfinante.ro sau direct la sediile Administrației Financiare.
Apoi îl semnezi și îl trimiți fie prin poștă, prin scrisoare recomandată, către unitatea ANAF de care aparții, fie prin curier sau poștă către ONG-ul ales, care se va ocupa de depunerea lui în numele tău.

Pare complicat, dar nu e. Nici tu, ca angajată și nici angajatorul nu veți plăti nimic, dar o parte din impozitul pe veniturile realizate de tine anul trecut se redirecționează către proiectele sociale în care crezi.

Am selectat 7 inițiative sociale feministe importante care sperăm să te inspire și pe tine!
Centrul FILIA

FILIA sprijină egalitatea de șanse, educația sensibila la gen, studii și cercetări care includ și dimensiunea de gen și participarea politică a femeilor.
Unul dintre proiectele în derulare ale organizației este „Bona Dea - Acționăm pentru sănătatea și siguranța femeilor!”, axat pe întâlniri și dezbateri dedicate femeilor, pe teme legate de prevenirea, diagnosticarea, tratarea și gestionare cancerului.

Află mai multe despre proiectele FILIA și cum le poți susține, ca voluntară sau de la distanță, prin redirecționarea impozitului tău pe venit.
A.L.E.G.

A.L.E.G. este o organizatie neguvernamentală activă din 2004 în domeniul combaterii si prevenirii violenței împotriva femeii și promovării egalitătii de gen.
Organizația oferă servicii de consiliere pentru victimele violentei de gen, activităti educative egalitatea de gen, adresate în special tinerilor și campanii publice de conștientizare. În plus, A.L.E.G organizează în fiecare an un Festivalul al Egalității de Gen, în orașul Sibiu.

Află mai multe despre activitățile A.L.E.G pe platforma online sau pe pagina de Facebook a organizației.
E-romnja
E-Romnja luptă pentru afirmarea, promovarea și creșterea implicării femeilor rome în societate.
Te-ai întrebat vreodată cum trăiesc femeile rome din România?. Dacă răspunsul tău este afirmativ, îți recomandăm o carte super emoționantă, semnată de Carmen Gheorghe, președinta organizației E-romja:


Iar dacă te decizi să redirecționezi 2% din impozitul tău pe venit către inițiative feministe anti-rasiste, o poți face aici.
MozaiQ
MozaiQ este o organizație comunitară care își propune să dezvolte comunitatea LGBTQIA+ din România prin solidaritate și încredere reciprocă, prin activități sociale, prezență pe scena culturală alternativă, precum și printr-o atenție deosebită acordată grupurilor in comunitate:

Persoanele rome LGBTQIA+, persoanele trans, persoanele HIV+, lucrătoarele sexuale sau persoanele LGBTQIA+ aflate într-o situație socio-economică precară.

Află mai multe despre MozaiQ aici.
Centrul Parteneriat pentru Egalitate
CPE promovează integrarea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în politicile publice şi practicile asociate, ca parte componentă a democraţiei şi societăţii deschise.

Unul dintre proiectele CPE pe care îl apreciem este MamaPan, o brutărie care oferă job-uri mamelor singure din București.

Redirecționează 2% accesând platforma CPE.
Asociația Anais
Anais este una dintre puținele organizații din București care oferă servicii pentru victimele violentei in familie (găzduire în regim de urgență, consiliere socială, juridică și psihologică).

Accesează platforma online dedicată beneficiarelor și află mai multe despre proiectele în curs.
Asociația Front
Asociația Front este formată din tinere feministe ce militează pentru eliminarea discriminării de gen sau a celei bazate pe etnie, orientare sexuală, dizabilitate, vârstă, clasă socială, proprietate, religie sau alt statut social.

Organizează manifestații publice, coordonează acțiuni de lobby, advocacy, educație și cercetare, pe teme precum: violența asupra femeilor, drepturi reproductive și educația sexuală în școli. Redirecționează 2% aici.
Te-ai fi așteptat să existe un număr atât de mare de organizații care militează pentru drepturile femeilor din România?
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.