
Mihai Ghiduc
Glamour picks
7 documentare recente de pe Netflix
_
Am ales cele mai interesante 7 documentare lansate de Netflix în 2019, pentru zilele în care vrei să stai departe de ficțiune. De la discuții cu genii la unele cu criminali în serie și de la imagini spectaculoase la eșecuri răsunătoare, ai de toate. Inclusiv o reîntâlnire cu referendumul pentru familie.
Iată recomandările noastre
||||||

Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates __
_
Lansat recent, documentarul realizat de Davis Guggenheim are trei episoade și încearcă să disece mintea fondatorului Microsoft. Poate că nu e la fel de cool ca Jobs, dar Gates a influențat lumea modernă la fel de mult ca și fondatorul Apple, făcând parte din generația care a transformat computerul într-o necesitate.
_
Dincolo de asta, documentarul urmărește eforturile lui Bill și ale soției sale, Melinda, de a rezolva problemele sanitare ale lumii a treia, de a eradica poliomielita sau de a obține energie nucleară curată.

Knock Down The House __
_
Documentarul urmărește poveștile a patru femei care au ales să candideze pentru Congresul american în 2018 din partea partidului Democrat, dintre care cea mai cunoscută e Alexandria Ocasio-Cortez, poate și pentru că e singura care a câștigat. Amy Vilela, Cori Bush și Paula Jean Swearengin sunt celelalte candidate. Dacă vrei să înțelegi mai multe despre politica americană, trece-l pe listă.
Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes __
_
Dacă „Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile”, filmul despre Ted Bundy nu e disponibil în România, poți în schimb urmări un documentar despre unul dintre cei mai cunoscuți ucigași în serie din America. Regizorul Joe Berlinger a stat de vorbă cu jurnalistul Stephen Michaud despre conversațiile pe care acesta le-a purtat cu criminalul, în închisoare.
Our Planet __
_
Vocea lui Sir David Attenborough e asociată cu documentarele despre natură așa cum era la noi vocea lui Pitiș și „Teleenciclopedia”. Documentarul e impresionant nu doar vizual, ci și ca desfășurare de forțe: s-a filmat în peste 50 de țări, vreme de 3.500 de ore (montajul trebui să fi fost un chin) și au lucrat peste 600 de persoane pentru a-l duce la bun sfârșit.
Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese __
_
Când în titlul documentarului găsești numele a două personaje care au influențat muzica și filmele din anii ’70 și mult după, e deja un semnal clar că ne îndreptăm spre ceva bun. O combinație de documentar cu concert care ne poartă în timp, în 1975, când Dylan cutreiera țara, iar cultura americană se schimba văzând cu ochii.

The Family __
_
Nu este chiar cel mai bun dintre documentarele apărute anul acesta și suferă cam mult de conspiratită, dar merită văzut mai ales pentru că într-unul dintre cele cinci episoade e tratat și cazul „Referendumului pentru Familie” din România, de anul trecut. Dacă implicarea americanilor ultrareligioși nu era evidentă pentru tine, documentarul acesta te va convinge.

Fyre __
_
Deja multdiscutatul caz al festivalului care ar fi trebuit să fie o experiență ultraluxoasă pe o insulă din Bahamas și s-a transformat într-un eșec răsunător a produs, măcar, un documentar bun. Având în vedere recentul faliment al firmei britanice de turism Thomas Cook, care a lăsat răspândiți prin lume 150.000 de oameni, realizatorii „Fyre” ar putea crea o continuare.

Nu uita să dai mai departe!
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.