Mihai Ghiduc

Glamour picks

7 comici de pe Netflix care chiar sunt amuzanți

_

Stand-up-urile, pe Netflix, urmează regula serialelor: cantitatea bate adesea calitatea. După ce ultimul show al lui Dave Chapelle mai mult m-a dezamăgit, am încercat să găsesc niște comici care să mă facă să râd mai des. M-am rezumat la show-uri recente (2018-19).

Iată cei 7 comici (și cele 8 show-uri) pentru care bag mâna-n foc că o să te amuze

||||||

Daniel Sloss __

Live Shows: DARK și Jigsaw

_

Comicul britanic are un simț al umorului cam negru (eufemistic vorbind), având în vedere că are glume despre persoane cu dizabilități sau despre moartea unor membri ai familiei. Motiv pentru care și-a numit primul show „Dark”, încercând să ne convingă că umorul poate să existe și să funcționeze, chiar și în cele mai triste momente.

_

În „Jigsaw”, care pornește de la un sfat primit de la tatăl său – că viața e ca un puzzle, în care trebuie să potrivești toate piesele, iar piesa centrală e partenerul –, Sloss își propune să distrugă acest mit al partenerului perfect. Conform contului său de Twitter, i-a ieșit.


Wanda Syke __

Not Normal

_

Stand-up-ul e despre Trump și Wanda Syke te avertizează din start că, dacă-l placi și vrei s-o vezi, ai greșit. „Din nou!” Glumele politice sunt însă ușoare, dacă audiența nu-l place pe politician. Însă Wanda vorbește și despre reality show-uri (și nu trebuie să te uiți la ele ca să le înțelegi), rasism, feminism și familie, ceea ce completează perfect acest show.

Chris Rock __

Tamborine

_

Chris Rock este unul dintre comicii din „vechea generație”, dacă poți spune asta despre el la 54 de ani, iar acest stand-up este prima sa înregistrare video în 10 ani. Într-o lume în care umorul se schimbă rapid sub presiunea schimbărilor în percepția socială, Rock reușește să fie, în același timp, ireverențios și șocant, fără să pară frustrat și răutăcios.

Ellen DeGeneres __

Relatable

_

DeGeneres e și ea din vechea generație, iar distanța de la precedentul stand-up special e de 15 ani. Aflată în prima linie a frontului în ceea ce privește recunoașterea și acceptarea persoanelor LGBT+, Ellen privește în urmă, cu umor, la cariera pe care a avut-o și la pașii care au făcut-o să ajungă unde e acum.

Trevor Noah __

Son of Patricia

_

Cei mai mulți îl știu de Noah datorită „The Daily Show”, programul pe care l-a preluat în 2015 de la Jon Stewart, însă tipul e la fel de bun și la stand-up. „Son of Patricia” vine după la fel de reușitul „Afraid of the Dark” (tot pe Netflix) și e despre rasism, imigrație, mersul cu cortul și, mai ales, șerpi.

Tig Notaro __

Happy to Be Here

_

La câte show-uri de stand-up există, era aproape inevitabil ca acest gen să atingă faza sa deconstructivistă, iar Tig face asta cu succes în acest spectacol în care se joacă cu audiența, își disecă glumele (și viața) și aproape că încearcă să te facă să nu râzi. Obținând, desigur, și mai mult umor.

Hannah Gadsby __

Nanette

_

Poate cel mai discutat titlul din lista aceasta, show-ul acestei australience care discută deschis despre viața ei, homofobie, sexism sau asalt, este probabil cel mai bun program de comedie lansat de Netflix vara trecută. Mai ales că, la fel ca și Tig Notaro, Gadsby îl duce în zona deconstructivistă, analizând la rece mecanismele unei glume. Un must see.

Nu uita să dai mai departe!

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.