Irina Munteanu
#WhileAtHome
7 cărți care să te țină în casă în perioada următoare
_
Dacă nu te-a convins încă teancul de cărți abandonate de pe noptieră sau pur și simplu cauți un refugiu zilele acestea, ți-am pregătit o listă de cărți numai bune să îți țină companie zilele acestea.

„Dragă Edward”, de Ann Napolitano
Editura Litera
_
„Dragă Edward” nu este doar o poveste despre maturizare, ci și una despre supraviețuire, despre ideea de a îți trăi viața și nu doar de a trăi. Să ne lăsăm așadar pe mâna lui Ann Napolitano să ne frângă inimile și să le cârpească la loc dintr-o suflare.

„Vanessa mea cea întunecată”, de Kate Elizabeth Russell
Editura Litera
_
Debutul scriitoarei Kate Elizabeth Russell reușește să definească o epocă întreagă și să atragă atenția la schimbările mult așteptate care încep încet-încet să se întâmple. Povestea pendulează între anul 2000, în care Vanessa, la 15 ani, are o aventură cu profesorul ei mai în vârstă, și 2017, când, în mijlocul unui val de acuzații, acesta este la rândul său învinovățit de hărțuire sexuală. (Disponibilă începând cu 15 aprilie 2020.)

„Tot ce știu despre dragoste”, de Dolly Alderton
Editura Curtea Veche
_
Dacă nu te îndurai să te bagi încă la proviziile de vin, Dolly Alderton și ale sale cărți sunt pretextul perfect să o faci. Această Nora Ephron a milenialilor scrie cu vervă și autoironie despre dragoste, dating, sex, prietenie și feminism, așa că așteaptă-te la hohote de râs, de plâns, și deci, inevitabil, pregătește-te să rezonezi cu ea.

„Lăptarul”, de Anna Burns
Editura Polirom
_
Scris din perspectiva unei femei care şi-a trăit adolescenţa într-o perioadă tulbure, „Lăptarul” impresionează tocmai prin vocea naratoarei, prin furia și umorul unei tinere captive într-o comunitate închisă și temătoare, în care libertatea rămâne doar o aparență.

„Anxietatea”, de Scott Stossel
Editura Humanitas
_
Dacă îți dorești să înțelegi mai bine neliniștea interioară pe care o simți, poate te va ajuta această carte. Pornind de la propria sa luptă cu anxietatea, Scott Stossel explorează nenumăratele forme de manifestare clinică ale anxietății, impactul lor, cauzele biologice, culturale și sociale ale bolii și modalitățile de a lupta cu ea, de a o ține sub control și de a putea reveni la viața relativ normală.

„Micuțele doamne”, de Louisa May Alcott
Editura Black Button Books
_
Cu sau fără frenezia din jurul ecranizării „Micuțelor doamne”, romanul emblematic al Louisei May Alcott poate fi recitit ori de câte ori vei simți nevoia, cum poți și tu la fel de bine să te reîndrăgostești la nesfârșit de surorile March sau să te regăsești profund în ele.

„Tabachera din Bagombo”, de Kurt Vonnegut
Editura Humanitas
_
La final, cu umorul negru al scriitorului american Kurt Vonnegut nu prea ai cum să dai greș. „Tabachera din Bagombo” adună 23 de povestiri, majoritatea scrise în anii 1950, care oferă o privire asupra unei Americi candide de după Al Doilea Război Mondial.

____________
Pssst! Vestea bună este că între 16 și 18 martie ai 50% reducere la toate cărțile Litera, iar transportul este gratuit pentru comenzile de peste 99 lei. ___________

Spune-le și prietenilor tăi!
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.