
Ioana Ilie
Serious Business
6 evenimente sociale la care merită să ajungi săptămâna asta #30
_
Între 20 și 26 ianuarie, vedem câteva documentare despre Holocaust, participăm la o dezbatere despre dans contemporan și solidaritate și încheiem cu două spectacole de teatru pe tema migrației.

Dezbatere Scena de dans contemporan din România ___
Pe 21 ianuarie, Centrul Național al Dansului București ne invită la o prezentare și o discuție pe marginea studiului „Scena de dans contemporan din România. O cercetare din perspectiva ecologiei culturale”, care își propune să reprezinte un instrument de (auto) cunoaștere, creând premisele unor noi forme de solidarizare și de conștientizare a felului în care avem nevoie unii de alții.
___
Discuția îi va avea ca invitați pe Vava Ștefănescu (coregraf și director CNDB), Irina Cios (director AFCN), Simona Deaconescu (coregraf și director Bucharest International Dance Film Festival), Arcadie Rusu (coregraf, co-fondator Linotip), Cristina Modreanu (curator și critic de teatru), are loc începând cu ora 18:00, iar accesul la eveniment este liber.

Film Memoria Holocaustului ___
În perioada 24-26 ianuarie, Cinema Muzeul Țăranului găzduiește în cadrul programului cultural Zilele Filmului „Memoria Holocaustului”, proiecții de documentare, producții artistice și animate care ne amintesc de unul dintre cele mai întunecate episoade din istoria Europei și a României. Accesul este gratuit, pe baza unei rezervări prealabile pe eventbook.ro.

Dezbatere Current problems. Humanist solutions. ___
Schimbările climatice, egalitatea de șanse, migrația, libertatea de exprimare, păstrarea democrației, educația - acestea sunt doar câteva dintre provocările cu care omenirea se confruntă în prezent.
___
Sâmbătă, pe 25 ianuarie, începând cu ora 18:30, Umanism în România ne invită la o discuție despre proiectele pe care umaniști din Norvegia și Polonia le derulează pentru a pregăti generațiile viitoare. Evenimentul este găzduit de Cărturești (Strada Pictor Arthur Verona), cu intrare liberă.

Teatru Rovegan ___
Inspirat de cartea Lilianei Nechita, „Cireşe amare” şi realizat ȋn urma unei ample documentări desfăşurate ȋn localităţi din judeţul Vaslui, Rovegan explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie dinspre Europa de Est spre Occident.
___
Urmând traseul unui basm contemporan, spectacolul ficţionalizează experienţa mamelor nevoite să plece la muncă ȋn Italia şi interoghează asupra efectelor unei astfel de dislocări ȋn plan personal şi social. Se joacă duminică, 26 ianuarie de la ora 19:00 la Centrul Educațional Replika, cu intrare liberă.

Film Nostalgia Dictaturii ___
La 30 de ani de la Revolutie, Paradox Film vine cu o productie documentară ce are ca subiect comunismul și nostalgia după regimul comunist. Documentarul „Nostalgia Dictaturii”, surprinde opiniile și motivațiile cetățenilor obișnuiți care au prins fostul regim și va fi proiectat în premieră duminică, pe 26 ianuarie, de la ora 19:00, la Cinema Eforie, cu intrare liberă.

Teatru Corp străin ___
Încheiem săptămâna cu un spectacol de teatru politic, „Corp străin”, care pornește de la istoriile personale și de familie legate de identitate, migrație și război, ale echipei de creație a spectacolului.
___
Spectacolul își propune susținerea unui discurs solidar și empatic în legătură cu fenomenul migrației și refugiului și o analiză critică a structurilor socio-economice care conduc la amploarea fenomenului migrației și construcției „străinului” în contextul geo-politic din prezent, dar și istoric. Se joacă duminică, de la ora 19:00, la Teatrul Evreiesc de Stat, iar prețul unui bilet este 40 de lei.
Don't forget to share!
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.