Irina Munteanu

26 iunie 2019

5 seriale de comedie neagră pentru nopți albe

Pregătiți-vă pentru inconfort, absurd și experiențe cathartice. Lăsăm deoparte comediile obișnuite și ne învăluim în umor negru cu cinci seriale lansate în ultimul an care ne-au ținut lipite de ecran până în zori.

After Life (Netflix)


Ricky Gervais intră într-o zonă mai întunecată. _________

Din postura de scenarist, regizor și actor în rol principal, Ricky Gervais schițează un portret cât se poate de real al durerii resimțite de pierderea cuiva apropiat. În „After Life”, Tony (Gervais) își pierde soția din cauza cancerului și își petrece zilele gândindu-se inițial la suicid, ca mai târziu să aleagă să trăiască suficient de mult încât să îi pedepsească pe cei din jurul său făcând și spunând exact ceea ce îi trece prin cap.


Chiar dacă serialul își menține previzibilitatea (oricât ar încerca să nu o facă), reușește să îți mențină interesul de-a lungul întregii călătorii și, în cazul meu, să îți umezească ochii destul de tare din când în când. Iar poate cea mai încântătoare parte o reprezintă capacitatea lui Gervais de a evidenția latura profund umană a personajelor aparent detestabile de care vei ajunge involuntar să te atașezi.

Russian Doll (Netflix)


Cum ar fi să retrăiești aceeași zi la nesfârșit? _________

Într-o buclă de timp infinită, Nadia (Natasha Lyonne) trăiește propriul său „Groundhog Day” adaptat vremurilor noastre și situat într-un New York, să îi spunem, frenetic. Începând cu actrița de care ne-am îndrăgostit iremediabil în „Orange Is The New Black” și care interpretează un rol excelent în cele mai mici detalii, și culminând cu piesa obsedantă „Gotta Get Up” a lui Harry Nilsson, serialul este fără îndoială prilej serios de binge-watching.


De la petrecerea de 36 de ani pe care prietenele Nadiei i-o pregătesc acesteia și pe care, ai ghicit, nu își dorește neapărat să o trăiască iar și iar, până la încâlcirea poveștii odată cu fiecare apariție a unui personaj nou, „Russian Doll” trebuie descoperit în toate straturile sale, întocmai unei Matrioșce.

Barry (HBO)


Niciodată nu este prea târziu să îți schimbi cariera. _________

Inclusiv dacă ești ucigaș profesionist și nu îți dorești decât să devii actor de teatru. Cum merge asta pentru Barry (Bill Hader)? Nu tocmai rău având în vedere că serialul a fost reînnoit pentru al treilea sezon.


O trupă de teatru din Los Angeles plină de actori aspiranți, un trecut întunecat și PTSD cât cuprinde - acestea sunt ingredientele necesare pentru a obține una dintre cele mai savuroase comedii negre din televiziunea ultimilor ani.

Dead to Me (Netflix)


Mai multă dramă, mai puțină comedie

„Dead to Me” nu arată doar cât de ușor este să te conectezi cu cineva atunci când există o sticlă de vin (sau mai multe) între voi, ci și cât de complexă poate fi de fapt o relație, în acest caz între Jen (Christina Applegate) și Judy (Linda Cardellini).


Serialul te pune față în față cu realitatea nefiltrată a morții și suferinței care o precedă, totul în contextul unei prietenii improbabile dintre două femei și cotiturilor dese și întortocheate pe care le întâmpină de-a lungul celor 10 episoade.

BONDING (Netflix)


Tot despre conexiuni, dar cu un strop de BDSM

Acum că ți-am stârnit atenția (da, ne referim la pinguin), permite-ne să tragem linie în mod apoteotic cu „Bonding”.


Fără să fie satisfăcător în adevăratul sens al cuvântului, „Bonding” jonglează cu prietenia și sexualitatea pe care aducându-le împreună reușește totuși să ofere o experiență amuzantă dar și să te facă să gândești mai departe de situațiile comice. Primim cu brațele deschise un al doilea sezon.

Dă mai departe lista și prietenilor tăi!


Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.