De Irina Munteanu

»

On our radar

5 locuri noi de explorat în București

New horizons

După atât de multe luni petrecute în casă, o plimbare de weekend prin București e cam singura activitate turistică la care pot să mă gândesc.

Iar având în vedere că unii dintre concetățenii noștri și-au făcut curaj să pornească o afacere în ciuda anului de groază 2020, înseamnă că avem câteva opriri obligatorii de făcut. Am marcat pe hartă cinci dintre ele – o cofetărie, două restaurante, un shop-cafenea și o brutărie – de neratat în următoarele tale cutreierări locale.

Liberté

Calea Dorobanți 33A

Să începem cu desertul. Și cu șampania! Cofetăria franțuzească autentică Liberté, deschisă în toamna anului trecut, promite o nouă direcție și un nou reper. Dar și ceva ce ne place tuturor să auzim: prăjituri preparate și vândute în aceeași zi, produse în laboratorul propriu cu ingrediente de înaltă calitate.

OK, fără să mai prelungim suspansul, te informăm că ai ajuns în raiul savarinelor și al tartelor adevărate! De la savarinele cu vanilie din Madagascar și rom Diplomatico, la infinitele sortimente de tartă, Liberté duce invitația la cofetărie la un complet alt nivel.

Ototo Store

D. I. Mendeleev 5

Sigur te-ai mai întâlnit cu simpaticul logo Ototo pe social media până acum, dar dacă nu, îți garantez că o să îl tot vezi. Într-o perioadă în care shoppingul a devenit cea mai mare aventură pentru mulți dintre noi, Ototo și-a propus să îl transforme într-o experiență relaxantă, de-a lungul căreia descoperi branduri independente, despre care poate că nu ai mai auzit până acum, și pe care o închei glorios cu o cafea de specialitate.

Pickles

Vasile Lascăr 21

Pickles nu dezamăgește și oferă ce promite numele, dar și ceva în plus! Întoarsă de curând în București, după cinci ani petrecuți în bucătăria unor restaurante din UK, Alexandra Blas s-a hotărât să-și deschidă propriul restaurant în care murăturile prăjite stau la loc de cinste, sandvișurile cu măr sau cu gălbiori murați creează dependență, iar preparatele speciale care răsar din când în când în meniu te scot din casă.

După ce le-ai încercat pe toate, aruncă o privire și la borcanele cu bunătăți pe care le poți lua acasă (sau dărui prietenilor pricepuți în bucătărie) – kimchi de pepene roșu, ketchup de mure și fenicul murat, printre altele.

Blitz n Roll

Banu Manta 24-26

Toate ca toate, dar cine nu râvnește după o pâine bună? Sau mai multe. Brutăria artizanală Blitz n Roll a intuit această poftă așa că plusează cu niște sortimente din care cu greu vei alege unul singur: pâine cu cartof mov sau cu matcha sunt doar câteva dintre ele. Iar dacă ești pe fugă, lasă-te pe mâna lor – sandvișurile și cafeaua sunt pregătite.

Pot Stories

Calea Floreasca 111-113

Conceptul Pot Stories a plecat de la plăcerea călătoriilor și fascinația pentru descoperirile de acolo, iar asta se vede clar în toate elemente și detaliile desprinse din natură răspândite în întregul restaurant – vesela din piatră, mesele din lemn restaurat sau desigur, ghivecele cu plante. Spiritul călătoriilor se păstrează și în meniul minimalist, fie că pleci la drum în Asia sau doar în curtea bunicii să mănânci gogoși cu poftă. Da, ai citit bine!