
De Andreea Grecu
5 branduri folosite cu religiozitate de make-up artiști
INSIDER TIPS
Majoritatea brandurilor populare ajung la urechile noastre grație unor campanii de marketing fabuloase. Le vezi peste tot, toată lumea pare că le folosește, iar rețelele de socializare sunt ca a două lor casă (vezi hashtag-ul #TikTokMadeMeBuyIt).
Există însă și acea categorie de produse de machiaj mai puțin faimoase, care nu stârnesc atâta buzz în jurul lor pentru că nu ajung atât de ușor la consumatorul de masă, ci rămân mai degrabă în sfera secretelor bine păstrate ale profesioniștilor din domeniu. Despre brandurile profesionale de machiaj vorbesc.
Cu ce se diferențiază un brand profesional de machiaj de unul mass-market sau de lux?
>> toate produsele sunt concepute pentru o purtare îndelungată a machiajului și o rezistență sporită
>> regăsești în gamă produse care nu își justifică utilitatea pentru consumatorul care se machiază singur (precum ajustere de nuanță pentru fondurile de ten, mixere pentru a transformarea sau diluarea formulelor, produse pentru efecte speciale etc.)
>> unele produse sunt disponibile în gramaje foarte mari (fonduri de ten la 200 ml vs. 30 ml cât are unul obișnuit ș.a.)
Pentru că de-a lungul experienței mele ca make-up artist am realizat că unele produse profesionale sunt niște comori nedescoperite ce ar putea aduce plus valoare și în rutina unei amatoare de machiaj, vreau să îți prezint câteva branduri care merită mai multă atenție și al căror nume probabil ți-e străin dacă nu ești make-up artist.

MUP (Make Up Professional)
MUP este un brand profesional accesibil, care își ia inspirația în crearea produselor din comunitatea de artiști locală, iar asta se poate observa în versatilitatea produselor din portofoliul lor.
De încercat:
- fondul de ten Liquid Waterproof Foundation
- genele false și adezivul de gene
- paletele de farduri

INGLOT
INGLOT este un brand polonez cu peste 35 de ani de experiență în domeniul cosmeticelor profesionale, care se remarcă prin varietatea uriașă de culori și texturi în materie de farduri, pudre sau rujuri, ce pot fi combinate în funcție de nevoie în palete personalizabile grație sistemului Freedom System.
De încercat:
- eyeliner-ul gel AMC
- AMC Pure Pigments
- fardurile Freedom System
- baza pentru pleoape Eyeshadow Keeper

Cinecitta
Cinecitta este un brand apărut în epoca glamour a Hollywoodului (anii ‘30 - ‘40), special pentru studiourile de film din Italia. Chiar și astăzi, în faimosul studio Cinecitta se folosesc exclusiv produsele cosmetice care ii poartă numele. Design-ul produselor, recunosc, nu este cel mai modern, însă formulele au ținut în mod cert pasul cu progresul și tendințele din domeniu.
De încercat:
- fondul de ten Lifting Foundation

Mark Wirlen
Mark Wirlen este un brand care nu a ajuns de mult timp în România, însă și-a atras rapid aprecierea și fidelitatea make-up artiștilor prin produsele de o calitate excelentă. Este un brand creat în comun de maeștri ucraineni și italieni, cu producție în Italia și sediul central în Ucraina.
De încercat:
- fondul de ten Liquid Velvet
- baza pentru ten Invisible
- pudrele iluminatoare
- pudrele de conturare

Cone Cosmetics
Cone este un brand german de machiaj care se mândrește cu formule și culori proprii, create în laboratoarele lor, pe baza cerințelor consumatorilor și specialiștilor din domeniu. Cu un nume foarte sugestiv (cone cells sunt celulele din retină care ne ajută să percepem culorile), brandul se remarcă cu probabil cea mai inclusivă gamă de nuanțe la un fond de ten (79 mai exact).
De încercat:
- fondul de ten Longwear Foundation
- bazele pentru ten
- rujurile mate
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.