
Irina Munteanu
News
4 inițiative și modurile concrete prin care poți ajuta copiii vulnerabili
_
Sărbătorile de iarnă se apropie rapid, însă nu toți copiii se pot bucura de ele. Din fericire, există asociații și campanii caritabile prin intermediul cărora îi poți ajuta și tu.
_
Alătură-te celor patru proiecte pe care le-am selectat, dar nu te rezuma doar la sărbătorile de iarnă - familiile din mediile defavorizate au nevoie de susținere și ajutor și în restul anului.

MagiCamp MagiBOX
O inițiativă a taberei magice pentru copiii cu afecțiuni oncologice MagiCAMP, MagicBox este coletul care pleacă în fiecare lună spre familiile în viața cărora a pătruns un diagnostic nemilos. Valoarea unui colet este de aproximativ 350 de lei, sumă calculată în funcție de nevoile fiecărei familii din proiect.
Pachetul conține alimente de bază, alimente neperisabile, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă personală, rechizite, jucării sau alte produse care raspund nevoii imediate, pentru ameliorarea situației materiale a familiei, pe toată perioada cât copilul se află în tratament și este ținut sub observație de medici.

Copacul cu fapte bune
Acțiunea „Copacul cu fapte bune” lansează pe 14 decembrie ediția specială de Crăciun, în clubul Expirat din București. Cadourile sau pachetele sunt destinate către copii de toate vârstele, iar comunitățile unde vor ajunge donațiile sunt București, sate din Ilfov, Călărași, Ialomița, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Bacău, Neamț și la Centrul pentru refugiați din București.
Important de menționat este că indiferent dacă veți face pachete cu cadouri sau veți aduce produsele separat (alimente neperisabile, dulciuri, îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării, cărți, rechizite sau produse de igienă), toate donațiile trebuie să fie noi.

ShoeBox
ShoeBox este cadoul din cutia de pantofi, un proiect care invită donatorii să pună în cutii de pantofi cadouri pentru copiii defavorizați care nu ar primi altfel un cadou de Crăciun. Cutiile se colectează în perioada 1 - 15 decembrie în locațiile oficiale din țară și din străinătate, și sunt apoi distribuite între 16 și 24 decembrie.
Cutiile trebuie să conțină lucruri noi, potrivite pentru fete și băieți cu vârste între 2 și 18 ani, și să nu conțină alimente perisabile (portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (compot de casă în borcan de sticlă). Iar cel mai important, fă un cadou exact așa cum ți-ar plăcea ție să îl primești.

Adoptă o scrisoare
În urmă cu doi ani, Alexandra Timar lansa proiectele „Adoptă o scrisoare” și „Crăciun pentru bunici”. Procedeul este simplu: adopți o scrisoare și îndeplinești dorințele unui copil sau ale unui bătrân, iar în cazul celor care nu au trimis o scrisoare, pregătești un cadou care să conțină produse noi, neperisabile. Înscrierile se fac prin mesaj privat pe pagina de Facebook „Îngeri pentru suflete”.

Nu uita să dai vestea mai departe!
Created with Newsroom AI
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.