De Mădălina Ionescu

Sustainable beauty

3 destinații de shopping responsabilO trecere în revistă a navigărilor mele virtuale care sper că te va ajuta și pe tine dacă îți dorești un coș de cumpărături sustenabil.


Esential Nouă este o sursă bună și pentru informații prețioase cu privire la reciclare, upcycle și alte sfaturi pentru o viață eco-friendly, nu doar de shopping. De aici îmi cumpăr, de fel, săpunuri naturale și alte produse pentru igienă, deși în ultima comandă am inclus șiii... glitter biodegradabil.
Mio Bio a fost prima mea astfel de resursă, din recuzita mea făcând acum parte numeroase produse de skincare în primul rând. Prin Mio Bio am reușit să mă împrietenesc, de altfel, și cu pasta de dinți bio, după ce am trecut peste gustul puțin... atipic. Aici găsești și branduri notorii, ca Mádara, Susanne Kaufmann sau Mossa, alături de o selecție generoasă de mărci locale.
De NakedShop.ro am aflat de pe grupul de Facebook Micile Bucurii și de atunci a devenit un „provider” constant. Așa am dat și peste Lani, un brand de îngrijire a pielii cu formule absolut delicioase. Mai mult, în septembrie 2020 s-a deschis și magazinul fizic, în Sibiu (str. Odobescu 1, vizavi de Teatrul Gong), al cărui prag trebuie neapărat să-l treci cu prima ocazie!