Mădălina Ionescu

Glamour loves

3 aplicații pentru o frumusețe (mai) curată

_

În acord cu noua paradigmă a frumuseții - mai clean -, de ajutor sunt câteva aplicații de beauty care ne ajută să depistăm ceea ce nu ar trebui să aplicăm pe piele.

Ce conțin produsele pe care le folosim? Sunt etice? Cruelty-free? Cât la sută din ingrediente sunt organice și cât la sută sunt nocive?

_

Acestea sunt întrebări pe care ni le punem din ce în ce mai mult. Ceea ce este bine, deoarece este clar că devenim tot mai preocupate de ingredientele listate pe etichete produselor cosmetice și de igienă personală.

_

Din fericire, ne putem baza și pe aplicații pentru smartphone, care scanează lista ingredientelor scrise pe ambalajele produselor, pentru ca apoi să facă o analiză amănunțită și să ne „comunice” dacă există ceva nociv în compoziție.

Must-haves în telefonul tău

Clean Beauty

I I I I I

Clean Beauty detectează ingredientele controversate, și anume pe cele suspectate că ar avea un efect nociv asupra sistemului endocrin, conservanții riscanți, compușii iritanți sau comedogenici și nanoparticulele. Tot ce trebuie să faci este să scanezi eticheta produsului.


_

Aplicația oferă și detalii vitale despre peste 800 de ingrediente și cunoaște substanțele care pot fi subiectul unor restricții ale legistației în vigoare a Uniunii Europene (1223/2009).

Think Dirty

I I I I I

Ia un produs oarecare, apoi fie inserează-i numele complet la categoria Search, fie folosește funcția de scanare a codului de bare. Dintr-o bază de peste 860.000 de produse înregistrate, Think Dirty îl va găsi pe cel căutat și-ți va arăta ingredientele pe care le conține. Apoi, va afișa un rating (de la normal la „dirty”).


_

Are și o funcție specială, ajutându-te să alegi mai simplu formulele benefice pentru tipul tău de piele. Astfel, va reține produsele pe care le-ai căutat/scanat deja și le va înregistra pe cele „dirty”, dar și pe cele „clean” – ba chiar te va ajuta cu detalii despre locurile în care le găsești.

CosmEthics App

I I I I I

A fost lansată în 2013 de către Katariina Rantanen și astăzi este una dintre cele mai populare surse de detectare a ingredientelor dăunătoare. Ideea Katariinei a venit în urma unui voluntariat pe care l-a făcut, într-un spital, cu oamenii bolnavi de cancer.


_

Cum funcționează? Scanezi codul de bare al unui produs, iar CosmEthics îți arată dacă are sau nu ingrediente compromițătoare, alături de motivele pentru care au fost incluse în formulă și de riscurile la care te poți expune. Aplicația trimite și notificări cu privire la cele mai recente studii din domeniu.

Created with Newsroom AI

Go to page

We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.