
Mădălina Ionescu
Skincare Time
3 afirmații cosmetice false
_
Potopul constant de informaţii poate fi ameţitor, prin urmare este normal să ajungi să te lași pradă miturilor și zvonurilor de frumusețe.
_
Așa că cel mai bine este să te documentezi corespunzător înainte de a crede cu tărie în ceva neadevărat, eventual să ceri părerea specialistului. Este important să știi ce înseamnă termeni precum „hipoalergenic”, „comedogenic”, „dermatocosmetic”, „ten matur” etc.

Am selectat 3 mituri cosmetice și-ți spunem care este, de fapt, realitatea.
Hipoalergenic = dedicat în special pielii sensibile
I I I I I
_
Un produs denumit „hipoalergenic” presupune lipsa conturării unei reacţii alergice, motiv pentru care se consideră că este mai bun pentru pielea sensibilă sau predispusă la alergii, însă nu este adevărat.
_
Nu există metode de testare acceptate, restricţii de ingrediente, reguli, directive, indicaţii sau orice alt fel de proceduri, nicăieri în lume, care să determine dacă un produs poate fi clasificat ca fiind sau nu hipoalergenic.
_
Deci, în loc să cauți astfel de formule, mai bine eviți ingrediente care sensibilizează pielea: parfum (atât natural, cât şi sintetic), alcool denaturat, sodium lauryl sulfate şi toate formele de mentă, camphor şi citrice. Aceste substanțe se regăsesc într-o mulţime de produse și toate sunt problematice pentru piele, indiferent de ceea ce afirmă ambalajul.
Non-comedogenic = nu va bloca porii
I I I I I
_
Și în acest caz trebuie să fii extrem de atentă, căci standardele aprobate sau reglementate sunt destul de vagi la nivel internațional. O compoziție denumită non-comedogenică sau non-acneică nu garantează deblocarea porilor.
_
Mai bine verifici textura sa înainte – cu cât este mai dens un produs, cu atât este posibil să blocheze mai mult porii. Şi uita de sintagma „nu conţine ulei”! Sunt o grămadă de ingrediente care pot face tenul să se simtă uleios, deși nu sunt încadrate la uleiuri.
_
În schimb, dacă ai pielea grasă sau porii blocaţi, evită produsele care au consistenţă cremoasă densă. Caută-le pe acelea care au o consistenţă de lichid, gel, serum sau loţiune pe bază de apă.
Special pentru tenul matur = peste 40 de ani
I I I I I
_
Chiar dacă această afirmaţie nu mai este aşa comună, încă apare şi este înşelătoare din multe puncte de vedere. Problema este că întodeauna companiile definesc tenul matur ca fiind cel al unei femei în jurul vârstei de 40-50 ani.
_
În realitate, vârsta nu e o problemă a pielii. Multe femei de peste 40-50 de ani au tipuri de ten diferite. Probleme precum riduri, aspect neuniform şi pierderea fermităţii sunt des întâlnite, dar acestea apar şi dacă ai peste 30 sau 40 de ani. De fapt, femeile de orice vârstă pot avea ten gras şi erupţii.
_
Nu există standarde clare care să confirme că produsele pentru ten matur sunt mai bune decât cele pentru alte tipuri. De fapt, produsele pentru ten matur nu au un efect anti-îmbătrânire mai deosebit.
_
De cele mai multe ori, acestea au formule extrem de emoliente, care nu oferă ingrediente capabile să lupte cu semnele îmbătrânirii. De aceea, poate fi o greşeală să laşi această afirmaţie să influenţeze decizia de cumpărare.

Ceea ce poţi să faci este să urmezi o rutină de îngrijire bine pusă la punct, care să se adreseze tipului tău de ten şi nevoilor sale, indiferent de vârsta pe care o ai.
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.