De Irina Munteanu

»

On our radar

10 seriale pentru care merită să te entuziasmezi în 2021

To binge or not to binge

Poate că 2021 nu a început neapărat în forță, dar tot ne-am ales cu seriale ca „It's a Sin" și „Pretend It's A City", iar dacă nu ar fi fost chiar și cele mai puțin reușite, nu știu cum am fi ajuns cu bine până aici.

În orice caz, avem în față multe luni, dar și mai multe oportunități pentru bingewatching. Am adunat 10 seriale noi, dar și recurente, pe care le-am luat în vizor până acum. Chiar dacă nu au încă fixată o dată de lansare, nu e niciodată prea devreme să te entuziasmezi pentru ele!

Cu: Justice Smith, Chloe East Premiera: TBA, HBO

Generation

Dacă și tu te-ai bucurat să le lași pe „Euphoria” și „We Are Who We Are” să intre în viața ta, indiferent cât de târziu au făcut-o, „Genera+ion” le va călca pe urme. Serialul își are rădăcinile în propria experiență de adolescentă a creatoarei sale, Zelda Barnz, care a început să lucreze la scenariu pe când avea 15 ani, împreună cu tații ei, scenaristul Daniel Barnz și producătorul Ben Barnz.

În plus, Lena Dunham este și ea implicată, în caz că simțeai nevoia de și mai multă autenticitate. Noul tău serial preferat e deja pe HBO GO!

Cu: Julia Garner, Laverne Cox Premiera: TBA, Netflix

Inventing Anna

Din categoria „nu știu de unde ne vine fascinația pentru criminali, șarlatani sau impostori”, propun o mini-serie creată și produsă de Shonda Rhimes. „Inventing Anna” este inspirată de un articol din New York Magazine, în care jurnalista Jessica Pressler investighează povestea lui Anna Delvy sau Anna Sorokin, femeia care a reușit să păcălească o grămadă de oameni pretinzând că este o tânără miliardară.

Serialul urmărește toate problemele legale prin care trece aceasta odată ce îi este demascată operațiunea, iar cum nu se putea mai bine, rolul titular îi revine actriței Julia Garner, pe care o vei revedea anul acesta și în „Ozarks”.

Cu: Nicole Kidman, Melissa McCarthy Premiera: TBA, Hulu

Nine Perfect Strangers

După „Big Little Lies”, o nouă colaborare Nicole Kidman - David E. Kelley - Liane Moriarty se întrevede la orizont. Noul serial este bazat pe romanul omonim scris de Moriarty și explorează transformările prin care trec nouă indivizi după zece zile petrecute într-un resort de wellness. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, ghidul lor în această călătorie este Nicole Kidman. Melissa McCarthy se întoarce și ea în televiziune, iar serialul urmează să apară în cursul acestui an.

Cu: Thuso Mbedu, William J. Harper Premiera: TBA, Amazon Prime

The Underground Railroad

„The Underground Railroad” marchează debutul în televiziune al lui Berry Jenkins, regizorul filmului „Moonlight”, cu o versiune alternativă a istoriei, bazată pe romanul scris de Colson Whitehead, câștigător al premiului Pulitzer în urmă cu patru ani.

Povestea pleacă de la rețeaua de drumuri și adăposturi secrete de la începutul secolului al 19-lea, folosită de sclavi pentru a evada, cunoscută drept „The Underground Railroad”, și reimaginată de Whitehead ca fiind realmente o rețea de cale ferată subterană prin care aceștia puteau părăsi sudul Americii recâștigându-și libertatea.

Cu: Julianne Moore, Clive Owen Premiera: TBA, Apple TV+

Lisey's Story

Înainte să spuneți voi „nuuu iarăși Stephen King”, vă spun eu rapid că Julianne Moore și Clive Owen s-au alăturat mini-seriei regizate de Pablo Larraín. Horror-ul „Lisey’s Story” urmărește, așa cum bănuiești deja, povestea lui Lisey, la doi ani după moartea soțului ei, un scriitor renumit pe nume Scott Landon. Serialul va avea premiera cândva în această vară, pe Apple TV+, ceea ce sperăm că le va da suficient timp să îl facă până atunci disponibil și în România.

Cu: Mackenzie Davis, Himesh Patel Premiera: TBA, HBO Max

Station Eleven

O altă adaptare, de data asta după un roman scris de Emily St. John Mandel, își face loc pe listă. Subiectul probabil că nu va fi apreciat de toată lumea, dar cum pare că va deveni o realitate de care o să ne mai lovim în viitor, aș zice că nu trebuie să ne grăbim să-l alungăm. Așadar, la 15 ani după ce o pandemie de gripă porcină ucide aproape întreaga populație a Pământului, supraviețuitorii încearcă să își reclădească viețile și să revină la, culmea, ce ne place și nouă să rostim adesea, normalitate.

Cu: Asa Butterfield, Gillian Anderson Premiera: TBA, Netflix

Sex Education, #3

De când am aflat că Jemima Kirke („Girls”) va umbla pe holurile liceului Moordale, lucrurile parcă au devenit mult mai promițătoare pentru cel de-al treilea sezon „Sex Education”. Gillian Anderson rămâne pe poziții, în special după ultimul episod, dramele nu dau semne că se vor risipi, iar în jurul intimității și a sexualității mai sunt o grămadă de aspecte de explorat. Nouă nu ne rămâne decât să așteptăm.

Cu: Jeremy Strong, Sarah Snook Premiera: TBA, HBO

Succession, #3

Iar pentru că am menționat drama și așteptarea greu de suportat, „Succession” are ambiția să le ridice la un alt nivel. De altfel, actorul Jeremy Strong deja a anunțat că personajul său revine literalmente în forță și va avea parte de un sezon mult mai expansiv decât cele anterioare. Întreaga distribuție principală rămâne în cărți (da, inclusiv Cousin Greg) și câteva nume noi au fost deja anunțate.

Cu: Beanie Feldstein, Clive Owen Premiera: TBA

American Crime Story: Impeachment

Dacă avea senzația că nu l-ai mai văzut pe Clive Owen de mult, anul acesta actorul își mai face apariția și aici. Nu oricum, ci în rolul fostului președinte al Statele Unite, Bill Clinton, după ce a fost suspendat din funcție în urma relației cu Monica Lewinsky. Ryan Murphy, autorul francizei „American Crime Story”, a povestit că s-a întâlnit cu Lewinsky și i-a propus să producă împreună serialul bazat pe scandalul de peste 20 de ani și astfel, să fie ea cea care își spune povestea.

Premiera: TBA, HBO

Friends Reunion Special

Urmează multe reuniuni în perioada următoare, unele incomplete, altele ușor inutile, dar în acest caz, de dragul nostalgiei, iată-ne așteptând pe canapea să vedem alți oameni stând pe canapea. După ce a fost amânat anul trecut din motivele evidente, „Friends” promite să revină mai repede decât crezi anul acesta. Nu te aștepta însă să îi revezi în pielea personajelor pentru că episodul special nu face decât să-i aducă împreună, pe același set pe care au filmat timp de 10 ani.