
Ioana Ilie
#KidsAtHome
10 lucruri cool pe care le poți face cu copiii în izolare
_
Pentru că școlile și grădinițele rămân în continuare închise, am navigat pe platformele online și am adunat 10 tipuri de activități care să vă ajute pe voi, părinții, să îi țineți ocupați cu folos pe cei mici.

Filme pentru copii pe Netflix Youtube
_
Poate că ați epuizat toate filmele de animație disponibile. Sau pur și simplu le-ați învățat pe de rost. Ei bine, pe canalul YouTube Netflix, există acum o serie de documentare care pot fi accesate pe gratis, cu subtitrare în limba română. În plus, pentru fiecare producție sunt disponibile și câteva resurse educaționale interesante.

Cursuri de programare cu Logischool
_
Dacă aveți prin preajmă copii sau adolescenți pasionați să învețe cât mai multe despre calculatoare și modul în care pot fi ele folosite, îi puteți îndruma către cursurile de programare virtuale organizate de Logischool. Găsești mai multe despre modalitatea de înscriere și costurile de participare mai jos.

Tururi virtuale prin muzee pentru întreaga familie
_
Dacă nu ai reușit să vizitezi cele mai frumoase muzee din România în vacanțele de până acum, poți profita de perioada de izolare să pornești, împreună cu copilul tău, într-o incursiune prin muzeele locale care oferă tururi virtuale. Găsești o listă completă mai jos.

Audiții de povești de la Cărturești
_
De când am intrat cu toții în izolare, cei de la Cărturești organizează episoade de citit povești care să vină în sprijinul părinților care fac „parenting din work from home” și copiilor lor. Fiecare episod este găzduit de un membru al echipei Cărturești și transmis live, pe pagina de Facebook.

Planșe de colorat
_
Una dintre activitățile de care mulți copii par să nu se sature niciodată este coloratul. Platforma supercoloring.com pune la dispoziție cărți de colorat ce pot fi descărcate și apoi printate sau chiar colorate online. Și, desigur, puteți găsi astfel de seturi și pe paginile ilustratorilor. Noi vi le recomandăm pe cele semnate de Mădălina Andronic.

Quiz-uri, puzzle-uri și experimente științifice
_
Dacă copilul tău este pasionat de viața animalelor sălbatice, geografie sau istorie, platformele National Geographic Kids și BBC Kids oferă super multe quiz-uri, jocuri, puzzle-uri educative și chiar și un mini ghid despre coronavirus pe înțelesul celor mici. Iar pentru cei care vor să facă experimente, Exploratorium s-ar putea să îi pună în dificultate ceasuri întregi.

Arts & Crafts
_
Lucrul cu mâinile este un alt tip de activitate care stimulează creativitatea copiilor și poate suplini cu succes lipsa timpului petrecut în aer liber. De la gătit și tipărire 3D, până la construirea unor dispozitive care fac aproape orice obiect să zboare, comunitatea de makeri Instructables oferă o multitudine de tutoriale, workshop-uri și materiale video din universul abilităților practice.

Grădinărit (chiar și pe balcon)
_
Pentru că tot am ajuns la capitolul lucruri practice și pentru că timpul trece și plantele din grădină sau de pe balcon nu au răbdare până se termină carantina, proiectul Semințe din Științe derulat de Schubz - Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă s-a mutat în online și pune la dispoziția copiilor activități de grădinărit și experimente din sfera științelor naturii.

Teatru online
_
Teatrele sunt închise pe perioada stării de urgență, dar cei mici pot urmări, în timpul petrecut acasă, spectacole de teatru și de operă comică în mediul virtual. Navighează pe pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică sau pe cea a celor de la Opera Comică și sigur vei găsi proiecții adaptate pentru toate grupele de vârstă.

Jocuri offline
_
Am lăsat pentru final o listă cu jocuri old school pentru copii care să-i mai desprindă de monitoare: modelaj din plastilină, jocuri de cărți, Fazan, Ce încape într-o valiză, Țomapant, Nu te supăra, frate!, mimă, origami, lego și, de ce nu, telefonul fără fir.

Ajungem și la tine pe mail în fiecare marți și vineri!
Go to page
We're sorry, it looks like your browser doesn't support this experience.